Dupla dalpremier! SuperStereo: Máshol jársz + Hotelszoba (Zilia Remix)

2016.02.26. 14:00, Frontrecorder

superstereo_1.jpg

DJ Superstereo, azaz Laskai Viktor az addigi egyszemélyes stúdióprojektjét tavaly zenekari formációvá bővítette, az egyszerűség kedvéért SuperStereo néven. A négytagú felállás 2015 szeptembere óta koncertezik, mostanra pedig összeállt az első EP-je, amelyet az idén januárban közzétett Hotelszoba remixe mellett a Major Lazer laza stíluskavalkádjával rokon Máshol jársz tesz kerekké - mindkettő itt hallható először!

superstereo2.jpgLaskai Viktor 2013-ban, a Stas és Péterfy Bori bevonásával készült Hajnallal indult el a dallamos poprockba rádióbaráttá szelídített tánczenéket oltó hangzásvilág irányába, és a slágerré lett dal óta egyre határozottabb lépésekkel halad ezen a maga által kijelölt úton. A következő dala a 2014 nyarán kihozott, a kilencvenes évek eurodance-ével kacérkodó pophouse-os Jön az éj volt, melyen gyakorlatilag már a jelenlegi társaival dolgozott, Darabos "Dé" Dávid énekessel, Tariska Szabolcs szövegíróval, továbbá Horváth István gitárossal és Mendre János hangmérnök-billentyűs-zongoristával. Maradt ezen a zenei vonalon a 2014 szeptemberi 7 lépés, majd a pop-EDM felé vett jól irányzott kanyarral 2015 tavaszán - már a Magneoton kiadónál megjelent - Bent a neved bevette a rádiókat,a tavalyi év egyik legnagyobb hazai slágere lett (a klipjét mostanáig több mint 7 milliószor nézték meg) és tényleg bevitte a SuperStereo nevet a köztudatba. DJ SuperStereo ezután rántotta össze az addig képlékeny formában - saját produceri neve alatt, kvázi szólóprojektként, de félig-meddig zenekarként - működő, egyre gyakrabban koncertező produkciót, amely 2016-tól hivatalosan is egy csapat, mint SuperStereo. Idén eddig két dallal jelentkeztek (a poprock felé elbillenő Hotelszoba és a trapes beütésű pop-EDM Január), mára pedig összeállt a bemutatkozó anyaguk, rajta az eddig már ismert öt dal, a Hajnal újrahangszerelt, Dé énekével felvett változata, plusz a Hotelszoba egy eddig nem publikált friss remixe  és az ugyancsak most bemutatásra kerülő Máshol jársz. 

"2015. szeptember 26-án volt az első SuperStereo-koncert ebben a felállásba. Ekkor már a Hotelszoba kivételével játszottuk az összes dalt, ami felkerült az EP-re. Sőt még vannak olyan dalok, amik le is maradtak róla, ezeket is szeretnénk megjelentetni, de nem akartunk egy teljes albumnyi anyagot rázúdítani a közönségre" - árulja el Laskai Viktor. "A dalok alapvetően a szerelem témakörét boncolgatják, az alól talán a Máshol jársz egy kicsit kivétel" - mondja a producer. "Talán ez a legtöbbet variált dalunk. Az első verziója hasonló volt mint a 7 lépés, inkább a house világába kalauzolt. Később áthangszereltük Mendre János barátommal, erre már felment az ének is, de egy idő után ez sem tetszett és futottam vele még egy kört egyedül, mire megszületett a mostani végleges forma. Azt éreztem, hogy a szövege miatt húzósabb zene kell hozzá, mint egy 'induló', így született ez a garage-surf-reggae-electro valami!"

Az EP-t egyébként alapvetően az élő fellépések "segédanyagának" szánják, hogy a koncerteken a közönség számára ismerősen csengjenek a dalok. A tanultakat legközelebb március 4-én, a Gozsdu Manó Klubban lehet a zenekarral együtt felmondani (Facebook-esemény), alább pedig a két friss tétel, elsőként a major lazeres fílingű Máshol jársz:


ez pedig a Hotelszoba Zilia-féle tropical house-os újragondolása:


és a teljes EP egyben:

https://recorder.blog.hu/2016/02/26/dalpremier_superstereo_mashol_jarsz
Dupla dalpremier! SuperStereo: Máshol jársz + Hotelszoba (Zilia Remix)
süti beállítások módosítása