Slowdive-, Editors- és Mogwai-tagokból állt össze a legújabb szupergrup

2016.02.23. 09:28, subrecorder

eb9291b2.jpg

Elég rég írtunk már újonnan összeállt szupergrupokról, szóval az indie-zene széles spektrumából tagokat toborzó Minor Victories épp jókor jött ki első rendes dalával. A lemezen ott lesz Mark Kozelek és a Twilight Sad is.

A Minor Victories már tavaly nyáron bejelentette összeállását, igen furcsa is, hogy csak most, több mint fél évvel később jelentkeztek először teljes dallal. Mondjuk azt is nehéz elképzelni, hogy négy ilyen elfoglalt ember hogyan talált időt egy közös stúdiózásra. Az énekesi feladatokat a shoegaze Slowdive-ból érkező frontnője, Rachel Goswell viszi, itt van a Mogwai fő dalszerzője és gitárosa, Stuart Braithwaite, valamint a Lockey-testvérek, akik közül a szintén gitáros Justin az Editorsban zenél, James pedig a Hand Held Cine Club videós csapat tagja és dobol. A Fat Possum kiadónál június 3-án megjelenő cím nélküli első nagylemezükön a négy alaptagon kívül vendégek is lesznek, mégpedig James Graham, a Twilight Sad énekese, valamint szerepel az albumon Goswell Mark Kozelekkel közös, régóta várt duettje.


SEATTLE-BEN PEDIG AZ ŐS-GRUNGE-T AKARJA ÚJJÁÉLESZTENI EGY HÍRES ZENÉSZEKBŐL ÁLLÓ CSAPAT.

Egyelőre viszont még csak egy dalt mutattak be, az A Hundred Ropes-ban pedig az a különleges, hogy ez tényleg egy olyan szupergrup, amelynek zenéjéből kihallani minden anyazenekar stílusát. Kezdődik persze az egész Goswell vokáljával, amely még egy ilyen tisztább instrumentális alapot is fátyolossá tud tenni, az Editors posztpunkjára leginkább a dobok, illetve a vonósszekció emlékeztetnek, míg az egyre monumentálisabb dalstruktúra minden bizonnyal Braithwaite hatása. A dalhoz videó is készült, természetesen a Hand Held Cine Club rendezésében, a négyperces klip egy mindössze tíz másodpercnyi fekete-fehér anyag szinte nullára lassítása, és amelyen néhány szamuráj rohamozza meg a kamerát. Lentebb mutatjuk a lemez számlistáját és borítóját is.


A Minor Victories első dala, az A Hundred Ropes:


a cím nélküli lemez számlistája:

01 Give Up The Ghost
02 A Hundred Ropes
03 Breaking My Light
04 Scattered Ashes (Song for Richard) [ft. James Graham]
05 Folk Arp
06 Cogs
07 For You Always [ft. Mark Kozelek]
08 Out To Sea
09 The Thief
10 Higher Hopes


és a borító:

minor_victories_hi_res_cover.JPG

https://recorder.blog.hu/2016/02/23/slowdive_editors_es_mogwai_tagokbol_allt_ossze_a_legujabb_zenei_szupergrupp_kesz
Slowdive-, Editors- és Mogwai-tagokból állt össze a legújabb szupergrup
süti beállítások módosítása