Itt van a teljes videó az Arcade Fire New Orleans-i Bowie-ünnepéről

2016.02.11. 09:45, subrecorder

arcade-fire-second-line-640x344.jpg

David Bowie januári halála után pár nappal az Arcade Fire New Orleans-ban kisebbfajta népünnepélyt rendezett a legendás előadó emlékére, amire annyian mentek el, hogy gyakorlatilag lezárták a fél várost. Megérkezett a videó is az eseményről.

Nem véletlenül tekint a kanadai Arcade Fire David Bowie-ra úgy, mint az egyik első nagynevű támogatójukra, hiszen 2005-ben, az akkor még kevésbé ismert zenekar legnagyobb dobása az volt, hogy egy Fashion Rocks koncerten közösen előadták első nagy slágerüket, a Wake Upot. A videó a mai napig libabőrössé tesz minden zenerajongót, főleg ha úgy nézünk vissza rá, mint Bowie egyik utolsó élő fellépésére. A legenda hatása aztán később is többször megjelent az Arcade Fire zenéjében, képi világában, legutóbbi, 2013-as albumukon (Reflektor) pedig a címadó dalban közre is működött velük. Az effajta megmozdulásokat amúgy is szerető zenekar tehát Bowie halála után a lehető leglogikusabb módon gyászolt: egy hatalmas ünneplés közepette, amelyben egész New Orleans részt vett. Ott amúgy is nagy hagyománya van annak, hogy temetéskor zenével, táncolva viszik végig az elhunyt koporsóját a városon és így helyezik végső nyugalomra.


DAVID BOWIE EGYIK LEGJOBB DALA SZEREPELT A SUPER BOWL KÖZBEN JÁTSZOTT EGYIK LEGJOBB REKLÁMBAN IS.

Az eseményről készült videó nagyszerűen bemutatja, milyen lehetett a hangulat a Preservation Hall Jazz Band által kísért menetben, Bowie különböző alteregóinak öltözött emberek és egyéb általa inspirált különcök ünnepelték ezt a különleges életet. Aki egyébként itt, Magyarországon szeretné ugyan ezt tenni, annak a február 24-én, az A38-on tartandó emlékkoncertet ajánljuk, ahol rengeteg magyar zenész lép majd fel. Bővebb információ erről ITT.


Az Arcade Fire utcai parádéja, David Bowie emlékére:

https://recorder.blog.hu/2016/02/11/itt_van_a_teljes_video_az_arcade_fire_new_orleans-i_bowie-unneperol
Itt van a teljes videó az Arcade Fire New Orleans-i Bowie-ünnepéről
süti beállítások módosítása