Magyarradar - EU Cannibal

2016.02.06. 18:24, Frontrecorder

fless.jpg

Mikor már azt hittük, a hálószobapop halott, váratlanul felbukkan a semmiből és feltámasztja egy 19 éves budapesti lány, aki síri hangon ad elő az iPad-jével és a fülhallgatójával otthon felvett, olcsó horrorszinti-hangokkal dramatizált, (amatőr)színpadias dark/goth electrós dalokat az Instagram-generáció horrorjairól. A Life Sucks című EP-vel a napokban debütáló EU Cannibal még közelebb van a komolykodó és ezzel akaratlanul bájos tinihez, mint a tudatosan démoni dívához, de minket már most meg(e)vett.

screen_shot_2016-02-04_at_21_01_23.jpgIndulás: 2015 nyara. Kaptam egy iPad-et és a buszon, villamoson, suliban a GarageBand-en játszottam, majd otthon a fülhallgatóra énekelgettem.

Honnan: Budapest.

Tagok: Berényi Bianka  - ének, iPad.

Stílus: drone zene.

Hatások: Hatalmas hatással vannak rám az amerikai és német death metal együttesek. Ezeken kívül 80-as évekbeli olasz diszkózenét szeretek hallgatni.

Kiadók: KILOCON.

Történet: Valószínűleg tetszett, hogy akkori lakótársamnak (Lotfi Árzsáng, azaz High Love, aki most már a producerem haha) az a munkája, hogy otthon van és zenél a gépén, meg emberek jönnek át hozzá zenélni. Szóval egy szobával arrébb mindig megtaláltam, mutogattuk egymásnak, hogy ki mit művelt aznap, és mivel tetszett neki a zeném, ez folyamatosan arra ösztönzött, hogy a következő nap megint mutassak neki valamit. Aztán elkezdett velem foglalkozni, és így már rendes mikrofonba is énekeltem a fülhallgató helyett (igazából csak egy ilyen számom van).

A nevemmel is jelzett kannibalizmus egy dramatikus dark side-ot akar mutatni, a hangzásban a rémálmokat akartam visszaadni, és egy ijesztő, félelmetes jövőképet hozni a szövegekkel. Igazából csak összerakosgattam dolgokat, amik tetszettek zeneileg, a szövegek pedig a normál gondolataimból szűrődtek ki, illetve szerettem volna, hogy egy kicsit a sexy vonal is érvényesüljön a dalokban.

Megjelenések: Life Sucks EP (2016).

Küldetés: A Truth és a Salvation megtalálása, illetve szeretnék sok creepy gyerekkel találkozni, és végre szórakozni.

Jövőkép: Több elszabadult "rossz" gyereket akarok látni a városban, és az unalmas partizás helyett egy horrorfilmet szeretnék az emberek estéjébe hozni, egy kicsit kiléptetni őket a komfortzónájukból.  

Mellékprojektek: egyetem.

Szexepil: dark side megszállottság, örök horrorfilmben élés.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Pár nappal ezelőttig senki sem tudta, hogy egyáltalán érdekel a zene, most pedig látom, hogy már mennyien meghallgattak Soundcloudon. ez már elég jó érzés, illetve Gerrison a Soerii & Poolekből azt mondta, ha befutok, csinálunk egy közös trekket haha.


EU Cannibal bemutatkozó EP-je:


és az EP-t nyitó Low zavarba ejtő videója:

https://recorder.blog.hu/2016/02/06/magyarradar_eu_cannibal
Magyarradar - EU Cannibal
süti beállítások módosítása