Természetesen a coolnál is coolabb a Miles Davis életét bemutató film trailere

2016.02.04. 09:55, subrecorder

miles-ahead-01.jpg

Idén áprilisban kerül végre mozikba az első hivatalos Miles Davis életrajzi film, amely az előadó 1957-es albuma után a Miles Ahead címet kapta. Nem ebben a korszakban játszódik viszont a cselekmény, az első trailerből egy sokkal szétesettebb zenészt ismerhetünk meg.

Don Cheadle színész szó szerint úgy kapta meg Miles Davis szerepét, hogy még ő maga sem tudott róla. Amikor ugyanis 2006-ban a legendás trombitás-zeneszerzőt posztumusz beiktatták a Rock And Roll Hírességek Csarnokába, Davis unokaöccse kijelentette, hogy csak Cheadle játszhatja a nagybátyját egy esetleges filmben. Ő egyébként amúgy is nagy Miles-rajongó, és a dzsesszben is otthon van, igaz, szaxofonon és nem trombitán játszik gyerekkora óta. A szerep az évek során végül odáig fejlődött, hogy a színész lett a rendező is, ebben a titulusban ez az első próbálkozása. A Miles Ahead zárt ajtók mögötti premiere már tavaly, a New York-i Filmfesztiválon megvolt, rendesen mozikba viszont majd csak áprilisban kerül (mármint az USA-ban, magyar forgalmazóról egyelőre nincs hír).


MINDEKÖZBEN KÍNÁBAN A LEGNAGYOBB TRASH TUPAC-FILM KÉSZÜL.

A film nagy része 1979-ben játszódik, abban az időszakban, amikor Davis drog- és szexfüggősége miatt saját döntéséből már öt éve nem játszott, ekkor jelenik meg nála a Rolling Stone újságírója (Ewan McGregor), hogy beszámoljon a visszatéréséről. A konfliktus egy felvétel körül forog, amelyet ellopnak a zenésztől, ő pedig mindenáron, akár erőszakkal is megpróbálja azt visszaszerezni (talán ebből lett az 1981-es visszatérő The Man With The Horn?). Láthatunk viszont visszaemlékezéseket is Davis életéből, ha csak a trailer alatt szóló zenére figyelünk, akkor szinte biztosan feltűnik majd a Kind Of Blue felvételének és Frances Taylorral, későbbi feleségével való megismerkedésének időszaka. Nem egy magas- és mélypontokat időrendben bemutató, majd feelgood végződéssel lezárt történetről van tehát szó, de ez nem is illene Davis kaotikus életéhez. A trailer alapján a karakter is jól el lett találva, mi már eléggé várjuk a filmet!


Miles Davis hivatalos életrajzi filmjének első trailere:

https://recorder.blog.hu/2016/02/04/termeszetesen_a_coolnal_is_coolabb_a_miles_davis_eletet_bemutato_film_trailere_kesz
Természetesen a coolnál is coolabb a Miles Davis életét bemutató film trailere
süti beállítások módosítása