Rendőri brutalitásra nevelik a gyerekeket a Poliça új klipében

2016.02.01. 14:15, Frontrecorder

policawedding.jpg

A minneapolisi Poliça második albuma nagyon elkapott bennünket, beválasztottuk kedvenc 2013-as lemezeink közé is, így kifejezetten vártuk a triphopot, szintis R&B-t és indierockot ötvöző formáció következő anyagát. A United Crushers most már nem is olyan soká, 2016. március 4-én jelenik meg, a napokban pedig kijött a második beharangozó klip, ami egy Szezám utca-szerű gyerekműsor  - a rendőri brutalitásról.

A 2011 óta működő Poliça zenei agyát Channy Leaneagh énekesnő és a szintis-programozó-producer Ryan Olson kettőse jelenti, hozzájuk társul egy basszusgitáros és két dobos (de Olson a koncertezésben nem vesz részt). A zenekar a 2013 októberében megjelent Shulamith két évig tartó folyamatos turnéja utáni első hosszabb szünete alatt, tavaly télen dolgozott új dalokon, melyeket együtt írtak és együtt is vettek fel, ami egy élőbb megszólalású, az előzőnél is feszesebb groove-okra épülő, ugyanakkor összetettebb hangszerelésű lemezanyagot eredményezett. A dalok témái viszont ezúttal is a Poliçától megszokott módon erőteljesen politikus és személyes hangvételűek, a szövegek olyasmiket boncolgatnak, mint a világban előforduló társadalmi igazságtalanságok, az önbizalomhiány, az egyén elszigetelődése, a nagyvárosi hanyatlás és dzsentrifikáció, vagy a zeneipar machinációi. Az albumot megelőző második kislemezdal, a Wedding olyan akut problémát pedzeget, ami különösen az utóbbi időben kezd egyre robbanásveszélyesebbé válni az USA-ban, és ez a rendőri brutalitás.

MÁS ELŐADÓK ÍGY SZÓLALTAK FEL A RENDŐRI ERŐSZAK ELLEN. 

A dalhoz szubverzív videó készült, melyben egy Szezám utcára hajazó, ártatlannak tűnő gyerekműsor kulisszái között cuki szőrmók bábok ismertetik meg a lelkes óvodás gyerekeket a rendőri erőszakkal, ami itt egy nagyon mókás, és hasznos dolog. 


Ebbe a dalban egyébként már alig érvényesülnek r&b-s hatások, és ez az érkező album első kislemezdalra is igaz:


a United Croshers borítója:

policacover.jpg

Címkék: polica
https://recorder.blog.hu/2016/02/01/rendori_brutalitasra_nevelik_a_gyerekeket_a_poli_a_uj_klipeben
Rendőri brutalitásra nevelik a gyerekeket a Poliça új klipében
süti beállítások módosítása