Dalpremier! Trillion: Words From A Long Long Time

2016.02.01. 19:00, rerecorder

trillion.jpg

Áron András, azaz Apey (Apey And The Pea) - aki szintén idén érkező második szólóalbumáról is megosztott nemrég egy remek dalt  akusztikus élő verzióban - valamint a más formációk mellett a Grand Mexican Warlock ritmusszekciója, Mohácsi Mátyás basszusgitáros és Szabó László dobos alkotja a Trilliont, amely 2011-ben, egy véletlennek tűnő egyszeri alkalomra állt össze, aztán lassan csak komolyra fordult a mellékszál, olyannyira, hogy a december elején debütált első dal, a Crumble Me után máris itt a második, a Words From A Long Long Time és hamarosan érkezik a bemutatkozó nagylemez is!

trillion_lp.jpgApey-ék eredetileg egy FreshFabrikos megkeresésre, a két zenekar közös koncertje helyett (sehogy se sikerült összehozni a teljes zenekarokat a megfelelő időpontra) álltak össze 2011-ben alkalmi jelleggel, de a begyakorolt hat dal annyira erős volt, hogy a folytatás folyamatosan napirenden maradt, még akkor is, amikor nem is tartózkodtak egy országban a projekt tagjai. A Trillion azonban mostanra egészen komolyra fordult, olyannyira, hogy elkészült és március elején jelenik meg a Pongo Pongo Collective gondozásában a Dreaming Black című bemutatkozó nagylemez (borító balra), amelyről máris itt a második szám, az előző grunge-os, pszichrockos pörgősségét ellensúlyozó folkrockosabb, nyugisabb Words From A Long Long Time. Áron Andris Apey ezt mesélte a Recordernek a friss dalról: „Ez szerintem mindhármunk egyik legkedvesebb darabja a lemezről, nekem személyesen amiatt is, mert egyrészt kiélhettem a country iránt érzett fétisemet, illetve mert a lemez nagy részét Laci és Matyi írta, kivéve ezt a dalt. Ezt még régebbről hoztam az első próbáinkra. Ami a szöveget illeti, legalább ötéves lehet és ha jól emlékszem egy mélységesen átmulatott nyári éjszakához kapcsolódó hangulatingadozásaimat és élményeimet meséli el újra.


a Trillion március 19-én tartja lemezbemutató koncertjét, a Corvin Clubban, Facebook-eseményoldal


a március elején érkező 
Dreaming Black című debütalbumról itt tehát a második dal, az akusztikus dominanciájú, hosszan és szépen kiteljesedő Words From A Long Long Time


Trillion-
Facebook

https://recorder.blog.hu/2016/02/01/dalpremier_trillion_words_from_a_long_long_time
Dalpremier! Trillion: Words From A Long Long Time
süti beállítások módosítása