Így falja fel a ZZ Top lemezborítóját egy amerikai séf

2016.01.29. 14:46, Frontrecorder

treshombresgatefoldcover.jpg

Hallottunk már ehető lemezről, láttunk már számtalan édességet ábrázoló lemezborítót, de ilyet még nem pipáltunk: egy amerikai séf elkészítette a ZZ Top 1973-as albumának belső borítóján megörökített brutális mexikói ételhalmot (lásd fent) - majd jóízűen megette az egészet. 

A ZZ Top 1973 nyarán adta ki harmadik albumát Tres Hombres címmel, amely a trió számára meghozta a kereskedelmi áttörést, a lemezt az utókor számára viszont a kihajtható belső borítója teszi igazán különlegessé, az ugyanis egy mexikói lakomát ábrázoló csendéletszerű fotó, ami van annyira durva, hogy ma azt mondanánk rá, ételpornó. A kép egyébként egy évtizedek óta működő houstoni étteremben, a Leo's Mexican Restaurantban készült, ami a ZZ Top tagjainak, főleg az énekes-gitáros Billy Gibbons-nak egyik kedvenc helye volt a környéken (2001-ben bezárt). Most pedig a fotó életre kelt, köszönhetően egy austini főszakács, Thomas Micklethwait ZZ Top-rajongásának: a séf fogta magát, és reprodukálta a fotót ételestől-italostól, rádióstól, festményestől, egyszóval mindenestől. Műalkotását ráadásul egyedül ő élvezhette, ugyanis miután elkészült vele, nekiült és mindent felfalt. Még jó, hogy mindezt megörökítette egy rövid videóban, úgyhogy aki szereti a mexikói konyhát, az most kínozhatja magát vele:

Az ötletet egyébként tovább lehetne vinni, akár egy ilyen témájú főzőműsorral; kezdők megpróbálkozhatnának a Guns N' Roses The Spaghetti Incident? lemezének borítójával, az extrém szakácsművészet rajongói pedig a Rolling Stones Let It Bleedjén látható tortával.


RÁADÁSNAK EGY KIADÓS TORTILLA-LEMEZ?


a Tres Hombres album - egyben a ZZ Top pályafutásának első - nagy slágere, a La Grange:

Címkék: zz top
https://recorder.blog.hu/2016/01/29/igy_falja_fel_a_zz_top_lemezboritojat_egy_amerikai_sef
Így falja fel a ZZ Top lemezborítóját egy amerikai séf
süti beállítások módosítása