S Olbricht tíz kedvence a Farbwechsel kiadó katalógusából

2016.01.20. 19:40, Frontrecorder

farbwechsel.jpg

A 2012 nyarán indult Farbwechsel ma már a legprominensebb hazai underground elektronikus zenei kiadó, melynek megjelenéseit méltán magasan jegyzik a nemzetközi színtéren és persze itthon is. A fiatal, de komoly súlyú label jövő pénteken, január 29-én rendezi az évi rendes önálló kiadói estjét, ennek kapcsán megkértük az egyik alapítót, az A&R-ért felelős Mikolai Martint (S Olbricht, SILF), válassza ki a számára legfontosabb tíz számot a Farbwechsel katalógusából.

Saint Leidal The 2nd: Body Bubble 2

Igazság szerint az egész Future Tiberian Baths nagyon tetszett annak idején, amikor megkaptam a demót. Alapból rá voltam pörrenve a nyolcvanas évek végi popra, de ez a vaporwave-es hozzáállás még jobban megszépítette a történetet.


12z: White Mountain Apache Knows No Fear

Gitár, dob, elektronika. Ez a felvétel még akkor készült, amikor Porteleki Áronnal kiegészülve koncertezett a zenekar. Annak ellenére, hogy a lemez kissé eltérő volt a megszokott színpadi improvizációktól, ez a szám mégis nagyon erősen hozza a koncertek dinamikáját.


A 12z IDŐKÖZBEN NICOLAS JAAR KIADÓJÁHOZ SZERZŐDÖTT.


Wedding Acid Group: The Hedgehog Mode

Sajnos amikor a Wedding Acid Group-album felvételei készültek, még nem ismertem a srácokat, de nagyon sokat hallottam arról az időszakról. Valahogy mindig is ezen a trekken keresztül tudtam a legjobban elképzelni a közös újpesti szeánszokat


SzO: Untitled

Azt hiszem, a (két hete, január 6-án megjelent - a szerk.) VA02: Well Hidden című válogatáslemez az első olyan anyag, amit úgy igazán együtt csináltunk. Mindenki beletett egy kicsit. És szerintem a roster legifjabb tagja tette bele a legerősebb cuccot.


Kokum: Ayahuasca Effects

A csapatból Kokum zenéje volt mindig is a legfurább és a legérdekesebb nekem. Az egész sötét, rituális hangzás kiegészítve ezzel a coldwave-es történettel totálisan lenyűgöz. 2014 decemberében csatlakozott hozzánk az úr.


SILF: Satellite Phone Blinks Red Light

Még 2012-ben forgattunk hozzá egy videót Koleszár Adéllal és Szombat Évával. Nagyon szuper volt az a pár nap minden nehézségével és fáradalmával együtt. Ezeket a napokat juttatja eszembe ez a felvétel.


A SILF A LATIN-AMERIKAI TELEREGÉNYEKET PARODIZÁLJA LEGUTÓBBI KLIPJÉBEN.


Imre Kiss: Sweet Cherry Soul

Borzasztóan mély és borzasztóan sötét. Szerintem ez az a szám az összes Farbwechselen megjelent cucc közül, ami a legközelebb áll az ízlésemhez.


Route 8: Slim City

Nyolcvanas évek, chicagói hangulat. Az egyik olyan felvétel, amivel Szilvió elindult azon a bizonyos töretlenül felfelé ívelő pályán, amire 'mindenki vágyik. Büszkék is vagyunk meg minden. 


A i w A: I'd Rather Fuck You

2013 nyarán, amikor felköltöztem Budapestre elképesztően sokszor hallgattam/hallgattuk meg ezt a számot. Kicsit ilyen Farbwechsel theme jellege volt akkoriban. Az egy egészen fasza időszak volt.


S Olbricht: DntTlk (Version)

Hát... ez volt az első kiadvány első száma. Ez olyan fontos dolog, nem?




A Farbwechsel harmadik label nightja tehát január 29-én lesz a Müsziben, ahol a stabil alapgárda mellett a kiadó új arcai is játszanak élőben, részletek a Facebook-eseményoldalon.

https://recorder.blog.hu/2016/01/20/s_olbricht_tiz_kedvence_a_farbwechsel_kiado_katalogusabol
S Olbricht tíz kedvence a Farbwechsel kiadó katalógusából
süti beállítások módosítása