James Murphy hosszú írásban fejti ki, hogy miért alakul újra az LCD Soundsystem

2016.01.06. 09:30, subrecorder

jmurphy_gq_4apr12_rex_b_642x390.jpg

Az idei év eddigi legnagyobb híre egyértelműen a Coachella fesztivál első két napi headlinere, azaz két újjáalakult zenekar, akik korábban bizonygatták, hogy szinte nulla esély van arra, hogy ismét színpadon láthassuk őket. Az egyik a Guns N' Roses, a másik pedig az LCD Soundsystem. Míg azonban az előbbinél egyértelműek az okok ($), utóbbinál már kevésbé. A frontember James Murphy ezt érezte is, ezért hosszas blogposztban értekezett zenekara visszatéréséről.

Az utóbbi hónapokban több pletyka is szárnyra kelt arról, hogy az LCD Soundsystem 2011 után ismét koncertezni fog, maga James Murphy azonban ezeket mindig tagadta, ahogy tette ezt folyamatosan az elmúlt négy évben. Aztán egyszer csak kiadtak egy remek karácsonyi dalt, a következő pillanatban pedig arra eszméltünk, hogy megvannak a Coachella fesztivál fellépői, a második nap headliner pozíciójában pedig ott virít az LCD neve. A híresen elkötelezett rajongókkal rendelkező New York-i csapat vezetője, agya, dalszerzője, James Murphy tegnap egy igen részletes blogbejegyzésben végre mindent tisztázott az esemény körül.

Murphy azzal kezdi, hogy ugyan egész életében írt és énekelt dalokat magának, de 2015 elején rájött, hogy soha annyi számkezdeménye nem volt még, mint akkor. Amikor felmerült ezek felvételének lehetősége, elgondolkodott azon, hogy akkor most találjon ki egy új zenekarnevet és az alatt jelentesse meg őket, netalán szólóalbum legyen, James Murphy-ként, vagy esetleg válassza a legegyértelműbb utat, és szedje össze újra az LCD Soundsystemet. Meghívta hát beszélgetni az LCD két oszlopos tagját, Pat Mahoney dobost és Nancy Whang billentyűst, akikkel arra a döntésre jutottak, hogy igenis élesszék újra a volt projektet.


KRITIKÁNK AZ LCD SOUNDSYSTEM BÚCSÚKONCERTJÉRŐL FORGATOTT FILMRŐL.

Ír arról is, hogy egy dologra igazán nem számított, mégpedig arra, hogy elég sok rajongó azért mérges rájuk az újabb koncertek miatt, mert nagyon kötődnek hozzájuk és ahhoz az emlékhez, amelyet a zenekar 2011-es Madison Square Gardenben tartott búcsúkoncertje adott nekik. Sokat adtak magukból ennek az élménynek, egy fontos esemény volt számukra és az újjáalakulás miatt mindez elértéktelendik. Murphy tőlük teljes szívből bocsánatot kér. Azt is tudja, hogy minden egyes koncertjüknek, amit most adnak majd, a legjobbnak kell lennie, sokkal jobbnak, mint 2011 előtt bármikor is voltak, hogy az emberek egyáltalán azt mondják rá a végén, hogy "elment", ők pedig állnak a kihívás elébe. Végül azzal zárja, hogy hivatalosan is érkezik egy új LCD Soundsystem-lemez még valamikor idén, hogy nem a Coachella lesz az egyetlen hely, ahol fellépnek, hanem teljes körű turnét szeretnének és hogy igen hálás azért, hogy soha nem voltak fiatalok és vékonyak, mert így nem lesz gáz rájuk nézni a színpadon, nem lehet régi YouTube-videókon mutogatni, hogy mennyivel jobban néztek ki régen, mert nem így volt.

Lazán kapcsolódó hír, hogy - a másik, Coachellára újjáalakult formáció - végre hivatalos közleményt adott ki arról, hogy kik a tagjai a Guns N' Roses-összeborulásnak. Nos, a hónapok óta tippelt eredeti felállás helyett a tények terén szűkszavú nyilatkozat szerint Axl Rose-on és Slash-en kívül ott lesz még a színpadon Duff McKagan basszeros is és, és ennyi - ez bizony elég sovány eddig. Igen, tisztázatlan, hogy ki lesz a dobos, tisztázatlan, hogy Izzy Stradlin gitáros - aki különben a többiek nélküli, Axl-féle Guns-ba már néha beszállt vendégként - velük lesz-e és a folytatásról sincsenek hivatalos információk egyelőre, azaz a két Coachella-buli tűnik biztosnak arra, hogy Slash és Rose (és McKagan)egy színpadon lesz látható - aztán a többit majd meglátjuk.


Az LCD Soundsystem búcsúkoncertjének egy részlete:

https://recorder.blog.hu/2016/01/06/james_murphy_hosszas_irasban_fejti_ki_hogy_miert_alakul_ujra_az_lcd_soundsystem
James Murphy hosszú írásban fejti ki, hogy miért alakul újra az LCD Soundsystem
süti beállítások módosítása