Klippremier! RobotDeck X Gazsi Rap Show: Esik az eső, süt a nap

2016.01.05. 15:30, Frontrecorder

grs_2.jpg

A ködfelhős-párás cloud rapet kultiváló producer, RobotDeck és a képzőművész-rapper Gazsi Rap Show legutóbb tavaly december elején jelentkeztek egy közös klipdallal, most viszont egy korábbi kollaborációjuk, a 2014 decemberi H2O EP egyik felvételére készült videó: az évszakhoz illő Téliman... helyett a napszúrásos kábaság állapotához passzoló Esik az eső, süt a nap kapott fura képsorokból összevágott, enyhén halucinogén kisfilmet.

A dal egyfajta sajátos időjárás-jelentés, de még inkább az időjárás hétköznapi témáját metaforaként használó filozofálgatás. "A szöveg részletekből épül fel, amelyek a Nap, a felhő és az utazó kapcsolatáról szólnak. Talán az egyik legátlagosabb dolog az időjárás, de ha egy kicsit megszemélyesítjük a szereplőket, akkor már egy egész érdekes interakció jöhet létre. Az ember, aki ki van szolgáltatva az elemeknek, de mégis harcol ellenük minden erejével, óvatosan lépked a lépcsőn kerülgetve a pocsolyákat, majd amikor azok felszáradnak, szemüveget vesz, naptejjel keni a bőrét, elbújik az árkádok alá a Nap elől. Az utolsó verzében megjelennek a szelek is, de ők is csak a felszínen matatnak. Mert a lényeg mégiscsak a Nap, amelyből sugároznak a részecskék" - magyarázza Szőke Gáspár. azaz Gazsi Rap Show.

Az Esik az eső, süt a nap klipjét még a H2O EP megjelenése előtt kezdték forgatni Soós Károly képzőművésszel. "Nekem ez a személyes kedvencem az EP-ről, így nagyon örültem, hogy ezt választotta" - mondja Gazsi. "Az eredeti terv szerint egy olyan videó volt a cél, amiben látszólag furcsa jelenetek vannak egymás mellé helyezve, amelyek vizuálisan erősek, vagy érdekesek. Szigorúan minimál tematika, semmi különösebb történetmesélés. A felvételeket elég nehezen tudtuk összehozni, így Karcsi a kezébe vette a dolgokat és új szereplőket toborzott, így került bele Emil, a kisfia, majd önmagát is castingolta. Egyedül rakosgatta össze a vágószobájában a részleteket, amelyek így egy izgalmas folyamot alkotnak. Ez a folyam jól passzol a hömpölygő zenéhez, meg a ráfolyó szöveghez, ami a H2O lényege."

Íme tehát a chilles vizuális tripet kínáló  klip, amelyben feltűnnek például mindenféle állatok, vízparti bungalók és Gazsi bénán járó lábai, és egy váratlan, igazán drámai képpel ér véget:

https://recorder.blog.hu/2016/01/05/klippremier_robotdeck_x_gazsi_rap_show_esik_az_eso_sut_a_nap
Klippremier! RobotDeck X Gazsi Rap Show: Esik az eső, süt a nap
süti beállítások módosítása