Dalpremier! MUSHU: Uncle Tom

2016.01.04. 16:00, rerecorder

dsc_0228.jpg

A Palmer Izsák néven Bécsben született, de gyermekkorát részben Győrben töltő Mushu Israel vezette MUSHU trió egészen friss zenekar, 2015 őszén alakult és első dalával be is jutott A Dal Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi versenyének előválogatójába. Hogy ott lesznek-e Stockholmban az ország képviseletében, az még nagyon korai kérdés, de hogy a társadalomkritikus Uncle Tom című bluesos-indierockos dal nagyon pöpecül odakent, az teljesen nyilvánvaló.

dsc_0052.jpg

Bár osztrák állampolgár, Mushu Israel fiatalkorát végigutazta, leginkább Bécsben és Győrben, meg a kettő között táborozva. Aztán 2015-ben Budapestre költözött, elengedte addigi életét (korábban volt döntős is a Rising Star tehetségkutatóban), hogy átadhassa magát a zenekari alkotásnak. MUSHU nevű együttesének tagjai (Kert Antal gitáros és Kozák Örs dobos) egy kávéházi vetítésen ismerték meg egymást. A zene iránti szenvedélyük azonnal összekovácsolta őket. "Együttműködésünk olyan természetesen indult el, hogy szinte véletlennek is nevezhetném. A dalok maguktól jöttek, a hangzás pedig adott volt. Szabad kezet adunk a sorsnak. Egyedül a zenére koncentrálunk, hogy minél valósabban tudják előadni a dalokban megjelenő történeteket. A zenét közösen szerezzük, a szövegeket én írom" - mondja a frontember az indulásról és hozzáteszi még, hogy "nyilván ott mérettetjük meg magukat, ahol lehetőségünk adódik rá."

A szövegében is a régi blues-okat idéző dal a kispénzű, keményen dolgozó rétegek mellett áll ki, úgy, hogy közben egy lendületesen odakent, azonnal fülbemászó szerzemény.


a zenekarral élőben is meg lehet ismerkedni, január 9-én játszanak a GMK-ban az Immigrants és az ék társaságában, Facebook-eseményoldal

és akkor A Dal előválogatójába jutott pöpec Uncle Tom szövegvideója: 


MUSHU Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/01/04/dalpremier_mushu_uncle_tom
Dalpremier! MUSHU: Uncle Tom
süti beállítások módosítása