A hálószobájában készített szólóalbumot adott ki a Surfer Blood rákkal küzdő gitárosa

2015.12.15. 09:36, subrecorder

8552477508_6a8423aaf5_b.jpg

Idén év elején diagnosztizálták a rák egy ritka fajtájával a Surfer Blood gitárosát, a minden bizonnyal magyar felmenőkkel rendelkező Thomas Feketét. Most megjelent kazettás szólólemezét két műtét közt, nyáron vette fel otthonában.

Még májusban írtunk róla, hogy a Surfer Blood új lemezének turnéján ismeretlen tettesek ellopták a Thomas Fekete gitáros számára összegyűjtött rajongói adományok egy részét. Ekkor a zenész még képes volt társaival utazni és fellépni, azóta viszont az állapota rosszabbra fordult, már csak a kórház és otthona között ingázik. Bár a műtétjei jól sikerültek, a daganata év közben mutálódott, így az eddig alkalmazott kemoterápia feleslegesnek bizonyult, jelenleg orvosai új módszer kikísérletezésével foglalatoskodnak.

Még közvetlenül a turné után, nyár elején Fekete a hálószobájában, végtelenül lo-fi felszereléssel felvett egy szólólemezt, mely most jelent meg Burner címen a Joyful Noise kiadónál kazettán. A gitáros így ír róla: "Semmi többszöri felvétel, drága mikrofon, külső irányítás. Csak én a szobámban, egy olcsó, régi felvevővel - így készült ez a katasztrófa. Vannak dalok, melyek a jó időszakokról szólnak, amikor tudtam a saját lábamon járni és működni, mint egy normális ember, mások viszont úgy készültek, hogy percenként mentem hányni. Azért találtam némi humort a szituációban, ezzel ellensúlyozva a rossz dolgokat az életemben." Az első (sikeres) adománygyűjtő kampány után Fekete felesége indított egy újat, amelyet itt lehet megtalálni, ha pedig végignézzük a legutóbb pénzt küldők névsorát, ott van köztük egy Zachary Smith nevű, aki jó eséllyel a DIIV frontembere. Aki pedig inkább a Burner megvásárlásával segítene, az a kiadó honlapjáról tudja megvenni az albumot, már csak digitálisan, a 200 darabos kazettakollekció az első napon elfogyott.


Egy dal Thomas Fekete új albumáról:

https://recorder.blog.hu/2015/12/15/a_haloszobajaban_keszitett_szoloalbumot_adott_ki_a_surfer_blood_rakkal_kuzdo_gitarosa
A hálószobájában készített szólóalbumot adott ki a Surfer Blood rákkal küzdő gitárosa
süti beállítások módosítása