Hány zenész fér bele egy ötperces videóba?

2015.12.10. 09:39, subrecorder

f6101fb4.png

Elkezdődött Ausztráliában a helyi színtéren meghatározó Triple J rádióprogram Hot 100 szavazása, amely során minden évben a kontinens egésze a kedvenc daláért kampányol, hogy az minél jobb helyezést érjen el. Ha beszállni nem is tudunk, a projekt idei promóvideóját érdemes megnézni, meg sem tudjuk számolni, hány előadót sikerült rávenni legalább egy rövid villanásnyi szerepre.

Ausztrália nemzeti ünnepe január 26-án esedékes, ez a nap azonban sokaknak már nem is igazán az olyan kétszáz évvel ezelőtti eseményről szól, mint az őslakosok földjének elvétele, hanem a Triple J Hot 100 programról, amelynek eredménye ekkor kerül nyilvánosságra, ekkor játsszák le az ország adott évi kedvenc száz dalát. Olyan lista ez, amit a legtöbb rádiós visszaszámlálással ellentétben érdemes figyelni, hiszen az elvontabb műfajok és a csak közepesen ismert előadók kedvelői hatalmas kampányokat indítanak kedvenceikért, hogy azok bekerülhessenek mondjuk a legjobb tízbe, és ezzel nemzeti szintű nyilvánosságot kapjanak. Tavaly például Chet Faker dala nyert, de az utóbbi években olyan előadók lettek top 10-esek, mint a London Grammar, Frank Ocean vagy éppen a Tame Impala.


ÉS EBBEN A BEACH BOYS-FELDOLGOZÁSBAN HÁNY ISMERT ZENÉSZ VAN?

Elkezdődött tehát az idei szavazás, a buzdítást pedig maga a Triple J kezdte, egy olyan promóvideóval, amelybe annyi előadót sűrítettek bele, hogy sokadszorra nézve is nehéz felfogni ki mindenki van benne a hollywoodi akciófilmek trailereinek összes kliséjét felvonultató klipben. A "sztori" szerint folyamatosan tűnnek el a zenészek, hogy ki és miért rabolja el őket, ezt próbálja kideríteni a rendőrség. Legelsőként pont a Tame Impala-s Kevin Parkert húzzák be egy sötét sikátorba, a megmentőcsapatban pedig olyanok vannak, mint Mark Ronson, Diplo, Courtney Barnett (ő egy igen menő Camarót vezet), a Mumford & Sons, vagy a Wombats. A legtöbbekről azonban nem is derül ki, hogy hova tartozik, feltűnnek egy másodpercre, mondanak egy mondatot és ennyi, már jön is a következő cameo. A teljesség igénye nélkül itt van még néhány szereplő: The Hives, Porter Robinson, Raury, TV On The Radio, Ice Cube, Best Coast, Everything Everything, Foals. Te hányat ismersz fel elsőre?


A Triple J Hottest 100 promója: 

Címkék: triple j
https://recorder.blog.hu/2015/12/10/hany_zenesz_fer_bele_egy_otperces_videoba
Hány zenész fér bele egy ötperces videóba?
süti beállítások módosítása