Hús-vér anime figuraként tért vissza Grimes

2015.10.28. 10:23, subrecorder

grimes_2.jpg

Na erre sem tegnap óta várunk! A 2012-ben Visions című albumával hatalmasat robbantó Grimes végre bejelentette következő lemezének címét, megjelenési dátumát és rögtön az első single-t és annak vad videóját is megmutatjuk. Elszálltabbnál elszálltabb jelmezekre és rengeteg művérre lehet felkészülni.

Azok a sikerek, melyeket Grimes, vagyis a kanadai Claire Boucher három évvel ezelőtt a Visions című albumával és annak pár kislemezével (Oblivion, Genesis) elért, valószínűleg őt lepték meg a legjobban, nem csak a kritikai tömjénezést és az év végi listák első helyeit zsebelte be, hanem ez esetben a blog-népszerűség egyértelműen létező, fellépésekre járó rajongókra cserélődött. A következő évek azonban nem alakultak teljesen felhőtlenül az énekes-producer számára. Egyrészt Lauren Mayberry CHVRCHES-tagon kívül talán ő a legaktívabb fiatal internetes zaklatás elleni aktivista, többször mutatta meg, miket posztolnak róla különböző online fórumokon, mióta "sztár" lett, másrészt pedig a Visions óta kiadott dalait sem fogadta mindenki kitörő lelkesedéssel. Grimes rengetegszer elmondta, hogy nagyon érdekli a mainstream popzene és szívesen foglalkozna vele (Boiler Room DJ szettjébe például Mariah Carey-t és Britney Spears-t épített be), két fő poszt-Visions dala megmutatta mindkét felét annak, milyen is az, amikor ő maga csinál rádióbarát slágereket. A rossz oldalon egyértelműen a tavaly kiadott Go áll, amelyet az énekesnő eredetileg Rihannának írt, de neki nem kellett, így felvette saját maga, míg a világos oldalt az idén márciusban demóként kidobott, ennek ellenére közel tökéletesre csiszolt REALiTi képviseli.


MI MÁR RÉGEN TUDJUK MI A MENŐ! GRIMES-INTERJÚNK 2012-BŐL.

Azt már régóta tudtuk, hogy a következő rendes Grimes-album nagy erőkkel készül, de pontos információkat egészen a napokig egyáltalán nem kaptunk. Most viszont már szinte minden a rendelkezésünkre áll, magán a lemezen kívül, az Art Angels című anyag november 6-án fog megjelenni (kizárólag digitális formában, a fizikaira december 11-ig kell várni), 14 szám lesz rajta és a taiwani rappernő Aristophanes-en kívül Janelle Monáe is szerepel rajta. Az első videó pedig a Flesh Without Blood és Life In The Vivid Dream dalokhoz készült, ezek közül az első egy igazi popdal, talán a REALiTi-n kívül a legjobb, amit Grimes valaha is kiadott, míg a második inkább csak egy atmoszférikus levezető, olyasmi, mint amilyenekből a Visions-ön is kaptunk jó párat. Tehát ha Boucher a világot az újdonság varázsával nem is váltotta meg, legalább a klip jó őrült, benne több olyan karakterrel, akiket inkább látni kell, mint írásban bemutatni (őrült milliomos voodoo angyal? lila parókás, tiszta vér Marie Antoinette?). A zenéjének és image-ának minden részletére önnön ügyelő Grimes természetesen ezt a videóját is maga rendezte, vágta és írta is.


Grimes új klipje, benne két új dallal:


az Art Angels borítója:

59ef246f.jpg

https://recorder.blog.hu/2015/10/28/hus-ver_anime_figurakent_tert_vissza_grimes
Hús-vér anime figuraként tért vissza Grimes
süti beállítások módosítása