Hallgasd meg Upor András bemutatkozó nagylemezét!

2015.10.02. 13:00, rerecorder

upor_booklet-0006.jpg

Upor AndrásZanzinger és Duke Bluebeard mellett – alapítója a magyar dalszerző-előadókat tömörítő Lone Waltz Records-nak (a lemezkiadó tavaszi indulása óta már szerződtetette a szintén remek Papaver Cousins  duót), elkötelezettsége tehát a folkos, bluesos, 60-as, 70-es évekbeli rockzene iránt megkérdőjelezhetetlen. Miképp az is, hogy mennyire kiváló szerző és előadó, akinek a 2014-es Angry Song klipje és a szintén tavalyi The Sun Will Rise Up Tomorrow… / How Lucky kislemeze után első, hatásosan elnevezett Let The Song Work On You című nagylemeze is a Recorderen hallható először.

album_cover.jpgA világjárt Upor András zenéje egyaránt épít a delta bluesra, különböző folk műfajokra és a 60-as, 70-es évek rockzenéjére. Az énekes-dalszerző gyerekként először klasszikus gitárt kezdett tanulni, de kamaszkorában, az USA-ban töltött évek alatt megismerte a delta bluest és egyre inkább ez a zenei irányzat kezdte érdekelni. Később aztán a londoni Goldsmiths egyetem zeneszakán tanult, ahol diplomát is szerzett 2013-ban. Hazatérése után mutatkozott be szólóprodukciójával és azóta rendszeresen koncertezik országszerte. Jellegzetes gitárjátéka, energikus előadásmódja és sokszínű énekhangja összetéveszthetetlenül egyedivé teszi koncertjeit.

Let The Song Work On You című első nagylemeze október 2-án, ma jelenik meg a budapesti Lone Waltz Records-nál (a lemez nagy részén társproducer volt Micsoda Dániel, azaz Zanzinger, a keverést és masterelést Balogh Benedek (Szi Fu) végezte). A kiadvány tíz dala mind különböző állomásokat és műfaji érdeklődéseket jelenít meg a dalszerző eddigi pályájáról, épp úgy szerves része az amerikai folk, mint a delta blues, a polbeat, vagy a nyolcvanas évek punk zenéje.


NAGYINTERJÚNK UPOR ANDRÁSSAL INDULÁSRÓL, HATÁSOKRÓL, MINDENFÉLÉRŐL.


a lemezbemutató koncert október 8-án lesz a Toldiban, Facebook-eseményoldal


és akkor az egészen kiváló, bármilyen szolgáltatónál meghallgatható, megvásárolható nagylemez: 


az albumot felvezető One Bright Morning trükkös videója (szintén Micsoda rendezése): 

(a lemez produceri kredtilistája: 

produced by András Upor and 
Daniel Micsoda (1;2;3;4;5;6;7;8;10) 
A. D. Lukacs (1;2;6;7;10) 
Benedek Balogh (3;4;5) 
Pál András Juhász (9))


fotók és lemezborító:
Micsoda Dániel

http://andrasupor.com
http://fb.com/uporandras

https://recorder.blog.hu/2015/10/02/hallgasd_meg_upor_andras_bemutatkozo_nagylemezet
Hallgasd meg Upor András bemutatkozó nagylemezét!
süti beállítások módosítása