Magyarradar – Umreti Fit

2015.09.29. 14:00, rerecorder

umreti_fit_algyo_2015_bernath_tamas.jpg

Az Umreti Fit nem könnyen passzol a konvencionális keretek közé (lásd a négytagú szegedi zenekar áthallásos történetét alább), de szokatlanul erős posztpunk – pontosabban: yu wave – zenéjükkel nagyon is beférnek a haladó szellemiségű fesztiválokra – mint amilyen volt nyáron a budapesti Rakéta és mint amilyen lesz október legelején az ötnapos pozsonyi Waves Bratislava, ahova más hazai előadókkal (makrohang, Zanzinger, Dope Calypso stb.) kaptak meghívást.

Megalakulás éve: 2013.

Tagok: L - gitár, R - basszus, Š - dob, T - ének.

Stílus: Yu wave / posztpunk.

Hatások: Punk.

Kiadók:  -

algyo_pinter_niki_002.jpg


Történet:
Az Umreti Fit teremtésmítosza:

Prvi dan. A nyár első napja volt, és elviselhetetlen hőség. Az egész polisz fulladozott. Borban. Š és T már hajnalban találkoztak. Véletlenül. Csak körül kellett nézniük, hogy észrevegyék, L éppen mellettük fekszik. „Fel tudsz kelni holnap kettőkor? Megvan még a hárfád?” L az őrséggel kivezettette a hívatlan vendégeket.

Drugi dan. Megkezdődik a lándzsás vergődése a dobok mögött, a dobosé a hárfán, s a filozófusé a szószéken, de a phalanx egyik szárnyán még hatalmas lyuk tátongott.

Treći dan. R és T a Triglav legtetején álltak, az istenek örök lakhelyén. R nem mulasztotta el sűrűn megérdeklődni, nem hiányzik-e egy szárny a phalanxba. Nem nagyon volt mit tenni, T ígért neki egy helyet a bal szárnyon, annak ellenére, hogy meg soha nem volt a kezében lándzsa!

Četvrti dan. Š ruha nélkül. Mindenki az istenek nyelvén beszél. A YU-WAVE születése.

Peti dan. Többfrontos elhúzódó csata Vlasta Popic légióival.

Šesti dan. Viasztáblába karcolták, majd publikálták öt eposz gyűjteményét. Grč.

umreti_a0797762737_16.jpgSedmi dan. Állóháború a provincia hitetlen nihilistáinak oldalán. Újabb kötetbe foglalnak 6 eposzt, Zvezde Na Plafonu. Azóta minden nap a túlélésért küzdenek a saját kis tereikben.

Megjelenések: Grč EP (2014), Zvezde Na Plafonu EP (2015).

Küldetés: Jugoszlávia újraegyesítése. A szerb-horvát nyelv hivatalos nemzetközi rock and roll nyelvvé tétele az angol helyett.

Jövőkép: No futurekép.

Mellékprojektek: Argument Clinic, Gazpröm (Š), A Párt, Krumpliczukor (L).

Szexepil: L.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Virágh Máté kedvenc szegedi zenekara vagyunk.


MAGYARRADAR RENGETEG TOVÁBBI REMEK ÉS FRISS ELŐADÓVAL.


nyitófotó:
Bernáth Tamás
másik kép: Pintér Niki


az idén nyáron megjelent ep: 

a Grč klipje: 


és egy koncertfelvétel: 


az Umreti Fit Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2015/09/29/magyarradar_umreti_fit
Magyarradar – Umreti Fit

A bejegyzés trackback címe:

https://recorder.blog.hu/api/trackback/id/tr967861828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása