ricsardgir_1.jpg

A pengeéles humorú, szórakoztató zenéjéről és koncertjeiről ismert szentendrei Ricsárdgír hobbipop/art-fart rockzenekar készíti az egyik legjobb klipeket Magyarországon, de most minden korábbinál tovább mentek ezzel a fergeteges és mindenféle szemérmet szemérmetlenül feltáró, VHS-re egy nap alatt forgott videóval. 

A legfontosabb hír a Ricsárdgírrel kapcsolatban, hogy szintisük, Paál László külföldre költözik, és őt egy szeptember 24-i A38-as koncerttel búcsúztatják, egyúttal ez lesz az utolsó 2015-ös fellépése is a zenekarnak, amely 2016-ra sem tervez túl nagy aktivitást (egyelőre úgy néz ki, hogy két koncert lesz jövőre), szóval mindenképp érdemes elcsípni őket élőben most. Mindezt az eddigi legkevesebb pénzből készült, de cseppet sem olcsóskodó friss klipjükkel vezetik fel (és nem ők lennének a Ricsárdgír, ha a leállást nem egy másik, eddigi legdrágább költségvetésű videóval nyomatékosítanák - ez a tervek szerint majd október készül). Na de térjünk a tárgyra, a tényleg 18+-os, sok teljes női/férfi meztelenséget tartalmazó Palvinbarbi egy klasszik no budget, trash videó, abból viszont a lehető legtöbbet hozták ki, már-már David Lynch-i csavarokkal, át is adjuk a szót Mártondani gitáros-énekesnek.


EZ PEDIG A TAVALYI ÉNDALOM KLIP SZINTÉN A ZENEKAR KÉSZÍTÉSÉBEN, SZINTÉN ZSENIÁLIS.

"A Palvinbarbi azzal a céllal készült, hogy végre a szintisünk, Laci is főszerepet élvezhessen egy videoklipben, amivel el is búcsúztatjuk. Laci ugyanis Berlinbe költözik szerelmével. Az Éndalom óta nem készítettünk magunk klipet, ami lassan már egy éve volt, és mivel az 85000 forintba került, szerettük volna ha a legújabbat 5000 alatt tudnánk tartani és ez sikerült is! Ráadásul 9 óra alatt megvoltunk mindennel. Azért is volt szükség ilyen olcsó videóra hogy maradjon pénzünk az októberben forgó Hazudjanak klipre, ami nagyon sokba fog kerülni nekünk :(

ricsardgir_2.jpgA dal a nagy betűs szerelemről szól. Ezt az egy nap alatt nehezen ábrázolható témát a videoklipben egy kollégista fiún keresztül mutatjuk be, aki a Postás strand erdejében lakik. Az ő hihetetlen kalandjait láthatjuk, ahogy keresi különböző modellek sűrűjében az igaz szerelmet. Aztán mint a Lost Highwayben, itt is történik valami, és egy másik kollégista fiú - aki a Dunában lakik és a Corvinusra jár -, szintén elindul keresni a szerelmet, csak ő meg is találja. Röviden ennyi. Persze a részletekbe nem mennék bele, rossz lenne lelőni a kiszámíthatatlan csavarokat. A kliphez nagy segítségünk volt a két meztelen modell, Zsófia és szerelme Bence (jobbra, a klipben kitakarások nélkül)

TOP 10+1 MEZTELENKEDŐS VIDEÓ ITT!

Nélkülük nekünk kellett volna levetkőznünk. A videóban csak a mai modern technikának köszönhetően tudott szerepelni a basszusgitárosunk Andris, mert megfázott és nem jött el a forgatásra, aznap este koncertünk volt, oda se jött, helyette a zseniális The Best Bad Trip basszerosa ugrott be.

A dal nem Barbiról szól, hanem arról, aki énekli, ezért több modell is feltűnik, közülük párat említek: Kate Moss, Tyra Banks, Hó Márton, Claudia Schiffer, Milla JovovichSzóval szeptember 24-én búcsúztatjuk Lacit az A38 koncerttermében előttünk egy fantasztikus portugál banda lép fel, akiknek 18000-rel több rajongójuk van a Facebookon, mint nekünk. És ez nem búcsúkoncert, csak 2015-ben nem lesz több fellépésünk és 2016-ban is csak kettő lesz - ha minden igaz. Persze bármi változhat."


A RICSÁRDGÍR NINCSEN SÁRKÁNY CÍMŰ 2013-AS BEMUTATKOZÓ LEMEZÉRŐL DR. MÁRIÁS ÍRT KRITIKÁT PROFÜL ROVATUNKBAN.


A Ricsárdgír tehát szeptember 24-én tartja Laci búcsúztató koncertjét az A38-on, Facebook-eseményoldal, további hír, hogy a zenekar fent mutatott Éndalom és Szörf című klipjei is bejutottak a 100 legjobb video közé az Első magyar klipszemlére, ami szeptember 17-18-án lesz a Toldi moziban, Facebook-eseményoldal 
 

és akkor a szintis-electrósan induló, dancepunkba torkolló dalhoz a klip, amiben Robert Palmer-es utalástól Darwin-beintésen át Hó Márton benézésig van minden és persze a lényeg - Palvinbarbi pinát villant Ricsárdgírnek: 


ez pedig a Koala című dal, amelyhez 2015 januárjában készített videót Liter Zsófi, szintén nagyon erős: 


a Ricsárdgír-Facebookja