Magyarradar + klippremier – Summer Freeze

2015.09.09. 14:00, rerecorder

summer_freeze.jpg

A Summer Freeze hét éve működik, jó ideje változatlan felállásban és ugyan már Norvégiát is megjárták, de csak nemrég jelent meg bemutatkozó EP-jük, amihez most klip is készült. Fülbemászó - a magyar színtéren leginkább talán az Amber Smith-szel rokon - dalok, rendben levő magyar szövegek, egyszerre üde és mondjuk a Real Estate-et megidézően nyárias, nosztalgikus a megszólalás. Megbecsülendő értékek.

Megalakulás éve: 2008.

Tagok: Csepeli Gábor (gitár), Csepeli Péter (ének-gitár), Bai Renátó (basszusgitár), Hőnich Henrik (dob).

Stílus: Magyar „powershoegaze”-be ágyazott skandináv hős(s)ég.

Hatások: Madrugada, My Midnight Creeps, Ice-T, Depeche Mode, The Cure, Bonanza Banzai, Eleven Hold, Radiohead.

Kiadó: Nem volt még.

summer_freeze_2.jpgTörténet: A zenekar történetét a dalok és koncertek tudnák a legjobban elmesélni. Kezdetben feldolgozásokkal indultunk, majd új, saját dalok kezdtek íródni, magyarul. Aztán külföldi kiruccanás következett 2009-ben, Csepeli Péter frontember Norvégiába költözött, ahová a zenekar többi tagja hiánytalanul követte. Több hónapig készültek a teljesen ismeretlen terepen való bemutatkozásra, már angol nyelven. Az alig néhány hónappal azelőtt alakult zenekar meg is vetette egy pillanatra lábát a norvég klubélet fagyos vizében: a híres Tromsø-i Bastard Bar (a Røyksopp ott adta első koncertjét!) volt az esemény színhelye. Még egy akusztikus koncertre futotta idejükből, mielőtt az élet hazaszólította őket. Ekkor termékeny szünet következett, ami egy tagcserével ért véget: 2011-ben új basszusgitárosa lett a zenekarnak. Hangosabb, keményebb és immár végleg magyar nyelvű időszámítás kezdődött. Kiadó és menedzser nélkül azóta is él és virul a zenekar, számos fesztiválon és klubkoncerten hagytuk nyomukat az évek során.

Megjelenések: 2015 – Summer Freeze EP  (szerzői kiadás)

Küldetés: Jó dalokat írni, olyanokat, amiket unalom/fájdalom nélkül tudunk eljátszani/végighallgatni, talán egy két másodpercre még a libabőr is belefér, és persze az is jó, ha ez utóbbi nem csak velünk fordul elő.

Jövőkép: Nagyszínpad és Eurovízió.


MAGYARRADARUNKON A FELTÖREKVŐ HAZAI SZÍNTÉR JAVA.

Mellékprojektek: -

Szexepil: Renátónak van 1-2 tetoválása.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az Ez a Város című dalunkat a Petőfi Rádió augusztus közepe óta sugározza. Summer Freeze EP rögzítése, keverése, maszterelése teljes egészében a frontember Csepeli Péter munkája, három saját készítésű no-budget videoklip, „true underground” – a teljes ismeretlenségben is együtt maradt és működik a zenekar.

és akkor a legfrissebb Summer Freeze-videó, a Szeretem című dalhoz egy hangulatos road movie-s: 


ez pedig a remek ep: 


a zenekar Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2015/09/09/magyarradar_klippremier_summer_freeze
Magyarradar + klippremier – Summer Freeze
süti beállítások módosítása