Vinyl-reneszánsz? Ugyan, az már a múlt: itt a Braid gyönyörű díszdoboza kazettákkal!

2015.09.03. 13:50, rerecorder

a6braid_kazi.jpg

A vinylformátum évek óta reneszánszát éli, de a kazettaformátum felélesztésére is láthatunk számos kísérletet (hogy mást ne mondjuk elsőre 2011-ben a Recorder is kiadott egy mixtape-et, 2012-13-ban volt egy nagyobb kazetta-hullám, 2013 óta Cassette Store Day is van, de 2014-ben is rengeteg magyar előadó adott ki zenét szalagon). Most egy gyönyörű díszdobozzal fokozza a hangulatot a kilencvenes évek egyik vezető poszthardcore-zenekara, a Braid, akik összes lemezüket kiadták egy hat kazettás luxuskiadásban.

A cd-s díszdobozoknak, a box setbe csomagolt vinyleknek nagy hagyománya és aktuális divatja is van, de ilyen szép kazettás díszdobozt, mint amit most a Braid, illetve kiadója, a Polyvinyl Records megjelentetett, nem igen láttunk. A Braid a kilencvenes évek elején alakult poszthardcore-, emo-, indierockzenekar, az évtized második felében megjelentetett három nagylemezével a műfaj fontos előadói közé tartoznak. 1999-es feloszlásuk után még kijött egy gyenge koncertlemezük (ez nem szerepel a mostani kazettás újrakiadásban), és két válogatáslemez tele ritkaságokkal (ezek igen), aztán tavaly egy jól fogadott albummal visszatértek (ez a 2014-es No Coast is része a box setnek). Lemezeik csak cd-n és vinylen jelentek meg (nem is olcsó most beszerezni ezeket), a rengeteg kiadvány rengeteg kiadása között azonban magnókazetta egy sem volt (nem számítva a korai demókat, amiket lemezcégeknek küldtek el), ezért döntöttek a kazetta-díszdoboz megjelentetése mellett, aminek művészi csomagolását Jay Ryan készítette, aki a zenekar alapító basszusgitárosa volt, igaz az első próba után kirúgták, mert tehetségtelen volt a zenéléshez. 

A teljes szövegkönyvvel, kazettára szabott borítókkal, kézzel készített dobozzal kijött box set 500 példányra limitáltan jelenik meg és a kiadó oldalán nem is drágán, 59 dollárért lehet előrendelni (az előrendeléseket szeptember 10-én kezdik kiszállítani). Kazettára fel!


EXTRÉM PÉLDA A DÍSZDOBOZRA: A RESIDENTS EGY HŰTŐT TÖLTÖTT MEG ALBUMAIVAL.


a Braid egyik kislemezes dala, az 1996-os I'm Afraid Of Everything


és a tavalyi lemez teljesen: 

Címkék: kazetta braid
https://recorder.blog.hu/2015/09/03/vinyl-reneszansz_ugyan_az_mar_a_mult_itt_a_braid_gyonyoru_diszdoboza_kazettakkal
Vinyl-reneszánsz? Ugyan, az már a múlt: itt a Braid gyönyörű díszdoboza kazettákkal!
süti beállítások módosítása