11. Újbuda Jazz Fesztivál egész héten!

2015.09.02. 11:00, rerecorder

beardyman_hires1.jpg

Szeptember 1-én, tegnap egy Random Trippel kezdődött és egész héten át 6-ig, vasárnapig tart a 11. Újbuda Jazz Fesztivál, amit az A38 Hajó a MU Színházzal és Újbuda önkormányzatával közösen hozott létre és számos hazai fellépő mellett láthatjuk majd többek közt a német Gorilla Maskot és a brit Beardymant is.

11. Újbuda Jazz Fesztivál

Helyszín: A38 Hajó, MU Színház

Kezdés: szeptember 1-6.

Jegyár: 1000 Ft - 3500 Ft

"A fesztivál az elmúlt tíz év alatt Európa egyik legrangosabb jazzfesztiválja lett, nemzetközi fellépőgárdával" - mondja a sajtószöveg és idén az Újbuda Jazz Fesztivál - követve az európai fesztiváltrendeket - kibővült, társműfajok felé is nyitott, így lehetséges, hogy "határterületek" képviselői is fellépnek, mint például a beatboxot magas szinten művelő, előadásait nagyrészt improvizációra építő Beardyman.

Budapest XI. kerülete, azaz Újbuda két fontos kulturális központja, az A38 Hajó és a MU Színház idén tizenegyedik alkalommal rendezi meg az Újbuda Jazz Fesztivált - ami annyit jelent, hogy idén éppen tíz éves a fesztivál. Az elmúlt tíz évben igazi nemzetközi jazzfesztivál lett e hagyományosan szeptember eleji - nyárzáró és évadkezdő - programsorozatból. Olyan komoly fellépőgárdával, ami bármelyik nyugat-európai fesztiválon megállná a helyét. Súlyos avantgárdtól hagyományos szvingig, egyedi és különleges együttműködésektől fiatal pályakezdőkig, határsértő kísérletezőktől nagy nevű klasszikusokig terjed az Újbuda Jazz Fesztivál spektruma. Részletek itt és itt és itt.

 

https://recorder.blog.hu/2015/09/02/11_ujbuda_jazz_fesztival_egesz_heten
11. Újbuda Jazz Fesztivál egész héten!
süti beállítások módosítása