Bruce Springsteen, Bill Murray és David Letterman egy klipben

2015.08.28. 17:15, Frontrecorder

darlenelove.jpg

Darlene Love neve elsősorban a popszakmán belül ismert, egyike ugyanis a legmegbecsültebb háttérénekesnőknek. Több mint öt évtizedes pályafutása során kiadott azért pár szólólemezt, idén pedig, bőben túl a hetvenen mintha tiszta lapot nyitna, szeptember 18-én megjelenik "bemutatkozó" albuma Introducing Darlene Love címmel, melynek első beharangozó dalához jópofa klip készült, számos sztár bolondozásával. 

Az 1938-as (más források szerint 1941-es) születésű Darlene Love (eredetileg Wright) lelkész lányaként gospel zenén nőtt fel, és megannyi kortársához hasonlóan ő is templomi kórusban kezdett énekelni. A hatvanas évek kezdetén csatlakozott a Blossoms nevű női énekegyütteshez, amely 1962-ben az első számú girl group-producer, Phil Spector bűvkörébe került  A Blossoms kislemezei ugyan nem arattak különösebb sikert, a tagok azonban, így Love is a keresett és sokat foglalkoztatott háttérvokalisták közé tartoztak - olyan hatalmas slágerekben énekeltek, mint a Ronettes Be My Baby-je, vagy a Crystals-tól a Da Doo Ron Ron, és részt vettek Elvis 68 Comeback Special műsorában is. Love szólóelőadóként működött közre Phil Spector legendás 1963-as karácsonyi lemezén, aztán az elkövetkező években volt néhány önálló és a Blossom kötelékében jegyzett, jobbára visszhangtalan kislemeze, majd a hetvenes évek elején hátat fordított a zenének, hogy a gyermekeit nevelje, és csak a nyolcvanas években tért vissza, ekkor kezdett újra énekelni, amiben fontos szerepe van Steven Van Zandt-nek, az E Street Band gitárosának Love azóta felénekelt jó néhány filmbetétdalt (például a Van Zandt által írt All Alone On Chritmas-t a Reszkessetek, betörők! 2. számára 1992-ben), szerepelt musicalben, vokalistaként turnézott Cherrel, volt egy duettje Bette Midlerrel, és nem mellesleg játszott a Halálos fegyver négy részében - ő alakította Murtaugh nyomozó feleségét.

A 2011- ben a Rock And Roll Hall Of Fame-be iktatott Love-ot a mai generációk leginkább az Oscar-díjra jelölt 2013-as dokumentumfilm, a prominens háttérénekesnőkről készült 20 Feet From Stardom (lásd kritikánkat) révén ismerhették meg, és valószínűleg ez a figyelem adhatott új lökést szólókarrierje folytatásához vagy inkább újrakezdéséhez (mindössze két szólóalbuma jelent meg, 1983-ban és 1988-ban, plusz egy karácsonyi lemez 2007-ben). Szeptember 18-án régi támogatója, Steven Van Zandt kiadójánál jelenik meg az Introducing Darlene Love című lemeze, melyre Van Zandt mellett annak "főnöke", Bruce Springsteen is írt két dalt, és amelyen szerepelnek feldolgozások is, többek közt Joan Jett-től és Elvis Costellótól. Ők mindannyian szerepelnek a Forbidden Nights című első kislemezdal klipjében, melyben Love New Jersey tengerparti részén cirkál autóval, és közben felszedi, illetve a volán mögül megpillantja néhány ismert zenész barátját, így mi is láthatjuk, amint Springsteen és Van Zandt éppen egymás torkának esik, a szörfdeszkával stoppoló Bill Murray-nek pedig nem jut már hely a kocsiban. A vidám furikázás önfeledt tengerparti buliba csap át, a végén pedig pedig a zabpelyhet zabáló David Letterman vall szerelmet Love-nak.

Címkék: darlene love
https://recorder.blog.hu/2015/08/28/bruce_springsteen_bill_murray_es_david_letterman_egy_klipben
Bruce Springsteen, Bill Murray és David Letterman egy klipben
süti beállítások módosítása