Csináld Te a műsort. Még lehet jelentkezni a Ki Mit Tube idei versenyére.

2015.08.21. 20:19, subrecorder

kimittube_zsuri1_650.jpgValljuk be, a tévécsatornák tucatszámra készülő tehetségkutatóit sokan unják már. Köztük azok a valóban tehetséges emberek is, akik alig várják, hogy megmutathassák magukat ország-világnak, de produkciójuk egész egyszerűen nem fér bele a sztárcsinálók egysíkú követelményrendszerébe. Ezért indult el tavaly a Ki Mit Tube, Magyarország első internetes tehetségkutatója, és a videós verseny sikere be is bizonyította, hogy a YouTube egy olyan kompetitív médium, melynek jelentőségével mindenkinek számolnia kell.

Az első évben mondhatni minden összejött: volt jócskán dráma, feszültség, kialakult rengeteg „csiszolatlan gyémánt”-mítosz, valamint a nemcsak a beküldött anyagokat, hanem egymást is keményen kritizáló zsűritagok is emlékezeteset alkottak. Ezeket az elemeket ráadásul a műsor készítői nem laboratóriumi körülmények között fejlesztették ki és adagolták, hanem természetesen, teljesen maguktól jöttek létre, ami talán a legérdekesebb mozzanata volt a Ki Mit Tube 2014-es évadának.

Képes lesz a műsor idén megismételni a tavalyi eredményeit? Nos, ez csak és kizárólag a pályázók által feltöltött videók minőségétől függ, a zsűri előzetes értékelései pedig arról szólnak, hogy sikerülni fog megugrani a magasra került lécet. A legjobb dolga eddig a zenészkritikusoknak, vagyis Pixának (képen lent), Saiidnak az Akkezdet Phiaiból és Kovács Krisztiánnak a Fish!-ből (képen fent) van, a beérkezett jelentkezések fele ugyanis ebben a kategóriában indul. Ők hárman elég jól lefedik a szóba jöhető zenei műfajokat, senkinek nem kell hát attól félnie, hogy olyan személy kezei közé kerül a nagy becsben tartott performansza, aki nem ért hozzá. Nem beszélve arról, hogy a nevezéseknek nincs földrajzi korlátja sem, a mobilinternet segítségével bárhonnan, akár még nyaralásról, külföldről vagy akár a Balatonról is küldhetők a pályázatok.

PIXA-INTERJÚ ITT.

SAIID-INTERJÚ PEDIG ITT.

Ha különleges zenei produkciókról beszélünk, nem kell messzire mennünk, elég csak Csorba Lórántra gondolni, akinek Lóci játszik elnevezésű projektje tavaly a zsűri nagy kedvence volt, és végül hiába nem nyerte meg a versenyt, azóta sikeresen bekerült az itthoni alternatív zenei véráramba. De ugyan ez elmondható a 2014-es felfedezettek közül ManGoRise-ról és NB-ről is, a lehetőségek tehát adottak, a kérdés, hogy ki hogyan használja ki őket.

Hiába indult alig négy napja a nevezés, az idei mezőny olyan erősnek látszik, hogy képes lesz felvenni a versenyt a tavaly feltűnt produkciókkal. Újra itt van például a Led, akik 2014 után most megint egy olyan finom szintipopslágerrel álltak elő, hogy arra a Pet Shop Boys is megnyalná az összes ujját. De érdemes figyelni Stringsgirl produkciójára is, a debreceni lány egymaga egy egész instrumentális rockzenekart hozott össze, ami azért nem kis teljesítmény!

Szeptember 5-ig azonban mindenkinek van még bőven ideje kamerát ragadni, és videóját feltölteni a www.kimittube.hu-ra, ha úgy gondolja, hogy a látottaknál tud jobbat csinálni és érdeklik a nyeremények (többek közt 1 millió forintos médiatámogatás, New York-i utazás a Google központjába, Smart TV, videokamera és egy Seat Ibiza egy éves használatra). Természetesen nem csak zenével lehet benevezni, a Ki Mit Tube-ba tényleg szinte bármilyen formátumú szórakoztatás belefér, amit a videó elbír. Még a trash is, bár ebben Francy Godhy-t nem lesz könnyű megverni. (X)

kimittube_zsuri2_650.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2015/08/21/csinald_te_a_musort_meg_lehet_jelentkezni_a_ki_mit_tube_idei_versenyere
Csináld Te a műsort. Még lehet jelentkezni a Ki Mit Tube idei versenyére.
süti beállítások módosítása