Dupla dalpremier! Seaside: Summer Nights / All For Love

2015.08.11. 14:00, Frontrecorder

seaside_1.jpg

Tavaly júniusban került fel Magyarradarunkra Garamvölgyi Dániel egyszemélyes hálószobaprojektje, az akusztikus folkot, posztrockos gitárzenéket és elektronikát finoman összedolgozó Seaside, amely azóta csendben volt, most viszont "föltámadott", és rögtön két új dallal tér vissza, hogy jóleső álmodozásba ringassa a melankolikus dream pop kedvelőit.

Garamvölgyi Dániel tehát a magyarradaros bemutatkozása óta nem adott ki új dalt, az elmúlt bő egy évben egy kislemezen dolgozott, amellyel elkanyarodott az eddigi zenei világától, de előtte fontosnak érezte, hogy közzétegye az itt hallható két dalt. "Kettős érzéseim vannak ezekkel a dalokkal kapcsolatban" - mondja. "Egyrészt az elmúlt egy évben egy kislemezen dolgoztam, ami zeneileg más irányba mutat, mint ez a két szám, így most különös érzés, hogy mégis ezeket az inkább a múlt felé forduló dalokat mutatom meg előbb. Másrészt viszont ad ez egy lezártság érzetet is - a mostaniakkal együtt pont 20 számot adtam ki egyesével az elmúlt két és fél évben, de a kislemez írása során tapasztaltam, hogy mennyi kreatív lehetőséget rejt magában egy hosszabb, egységes kiadvány készítése, és a jövőben egyes számok kiadása helyett inkább ezt szeretném jobban felderíteni. Ezeket a dalokat viszont még mindenképpen szerettem volna befejezni, mintegy lezárva ezt az időszakot (meg hát a kerek szám elérése sem volt mellékes)."

Mindkét dal, az andalító ritmusra ültetett Summer Nights és az eggyel éteribb All For Love is xx-es hangulatú, de annál melegebb tónusú elrévedős melankopop, alkotójuk így mesél róluk: "zenei szempontból gyakorlatilag megírták magukat, a hangszeres részek mindkettőnél pár óra alatt nagyjából végleges változatban megvoltak. A szövegek már nehezebben mentek; igyekeztem a melankolikus-nosztalgiázós hangulat ellenére minél messzebb maradni a kliséktől, amiket hajlamos vonzani ez a zenei világ. Ugyanakkor például az All For Love zenéjében van egyfajta pátosz, ami a szövegre is ráragadt, de ez szerintem nem is baj - a készülő, már csak utómunkálatokra váró kislemez alapvetően elvontabb témákkal foglalkozik, így jó érzés volt most megint érzelmesebb, 'emberközelibb' dolgokról írnom."

A Seaside legközelebbi élő fellépése még távoli (október 2-án lesz a Kis Á-ban), a két új dala viszont máris hallgatható alább, kellemes sodródást mindenkinek az emlékek tengerén!

https://recorder.blog.hu/2015/08/11/dupla_dalpremier_seaside_summer_nights_all_for_love
Dupla dalpremier! Seaside: Summer Nights / All For Love
süti beállítások módosítása