Környezetvédő és aktuálpolitikus - itt az új Bankrupt-dalpár!

2015.08.10. 12:55, rerecorder

bankrupt_unnamed.jpg

A 2013 óta a rendszeres magyar nyelvű/angol nyelvű dalpár-megjelentetésre ráállt Bankrupt már hatodik, azonnal fülbemászó, okos szövegű, és ravasz klipekkel spékelt szerzeményét jelenteti meg. Az Add át a helyed/Timewasterrel indított széria a Háború és Béke/War And Peace-szel folytatódott 2014-ben Tövisházi Ambrus producer közreműködésével, idén pedig szintén vele közös, nagyon fülbemászó és a punk gyökerektől bátran elrugaszkodó dalokkal kezdődött az év elején (Lee Marvin/The Legend Of Lee Marvin, Világvége Diszkó/Disco Apocalypse). Aztán májusban jött a már Somogyvári Dániel producerrel felvett, szokásos montázsvideókkal feldobott Gazdagok és szépek/Diamond Blonde, ami az Anna Nicole Smith-szindróma veszélyeire hívta fel a figyelmet - a mostani Nem megyünk el/Bipolar Bear viszont erősen többrétegű, a kivándorlás/bevándorlás témaköre mellett környezetvédelmi veszélyekkel is foglalkozik.

Az új dalpárról ezt mondja Sarkadi Balázs frontember: „A kivándorlás/bevándorlás témakör elég jól pörög mostanában, a jegesmedvék elvándorlásának ügye azonban mindeddig valahogy elsikkadt. Ezt a fájó hiányosságot szeretnénk pótolni most a Nem megyünk el – angol változatban Bipolar Bear – című új számunk klipjével, amelyhez sikerült úgy összelopkodni az alapanyagot, hogy azok se csalódjanak, akik a többrétegű mondanivaló megfejtése helyett inkább lassított felvételben pattogó hatalmas melleket szeretnének nézegetni. A felvétel producere – a májusban megjelent Gazdagok és szépekhez hasonlóan – ezúttal is Somogyvári Dániel (hiperkarma, Szekeres András stb.) volt, akivel már egy harmadik szám munkálatait is elkezdtük.”

A dal hatásosan összeszedi a kivándorlás felett siránkozó közhelypanaszokat, majd szembefordítja a kivándorlás mellett szóló érveket azzal, amik a bevándorlás kérdéskörében már ellenérvek, és mindez végig érthető a globális felmelegedés okozta sarkköri jégolvadás miatt fenyegetett jegesmedvék helyzetére is. A klip végén szerepel is a legaktuálisabb weblap a jegesmedve-krízisről, kattints: https://www.savethearctic.org/.


A Bankrupt Budapesten legközelebb szeptember 1-én játszik az A38-on a Marky Ramone's Blitzkrieg előtt, Facebook-eseményoldal


a Nem megyünk el című magyar változat: 


a Bipolar Bear című angol verzió: 


Bankrupt
Facebook-oldal
www.bankrupt.hu

Címkék: bankrupt
https://recorder.blog.hu/2015/08/10/kornyezetvedo_es_aktualpolitikus_itt_az_uj_bankrupt-dalpar
Környezetvédő és aktuálpolitikus - itt az új Bankrupt-dalpár!
süti beállítások módosítása