Robyn új projektben találta meg a szabadságot

2015.07.24. 18:00, Frontrecorder

labagatellemagnique.jpg

Közel öt év telt el Robyn legutóbbi albuma óta, de a svéd énekesnőnek csak nem akarózik új nagylemezt készíteni, helyette úgy tűnik, inkább különféle mellékprojektekben éli ki magát: tavaly a Röyksoppal adott ki közös EP-t (továbbá közreműködött Neneh Cherry és Kindness albumán), idén májusban pedig bejelentette, hogy La Bagatelle Magique néven egy újabb alkalmi formációval gyarapítja diszkográfiáját. A "varázslatos semmiségek" társaságának augusztus 7-én jelenik meg az EP-je, melyről itt a második előhallgatható dal.

A La Bagatelle Magique honlapján olvasható leírás szerint a projekt azután született, hogy Robyn a legutóbbi lemezét követően nem igazán tudta, hogy mihez kezdjen, merre menjen tovább, és ezen a holtponton az segítette át, hogy sok időt töltött a svéd producer, Christian Falk társaságában, annak alagsori stúdiójában. (Falk a nyolcvanas évektől kezdve a hiphoptól az acid jazzen és dancehallon át az indierockig és elektróig számos műfajban, számos előadóval dolgozott, ő volt a producere Youssou N'Dour és Neneh Cherry 7 Seconds című világslágerének, emellett kiadott saját lemezeket is, Robyn egy 2008.as kislemezdalában énekelt.) Ahogy az ilyenkor lenni szokott, elkezdtek ötletelni, és aztán annyi ötletük halmozódott fel, hogy Robyn úgy érezte, kell valaki, aki  rendet tesz a sok dalkezdemény között. Ez az ember Robyn zenekarának billentyűse, Markus Jägerstedt lett (neki van egy saját zenekara is, a Monster & Machine), az ő stúdiójában dolgoztak eztán tovább az anyagon, és általa lett a dalok hangzása az eredeti elképzelésnél szintisebb. Falk sajnálatos módon tavaly júliusban, 52 évesen rákban meghalt, de Robyn és zenésztársa úgy döntöttek, megjelentetnek pár dalt abból, amit hárman felvettek. A La Bagatelle Magique első (és valószjnűleg egyben utolsó) EP-je augusztus 7-én jelenik meg, az ötszámos kiadvány fő összetevői Robyn szerint a következők: szabadság, kartondobok és izzadság.

Az EP-ről elsőként a címadó dalt, a perkusszív, retro-house-os Love Is Free-t osztották meg, ebben a New York-i MC-énekesnő, Maluca a vendéghang:


ez pedig a ma megosztott, tipikusan skandináv elektropopos Set Me Free:


Ide kapcsolódik, hogy a brit Everything Everything zenekar (két tagja) az ausztrál Triple J rádióban Robyn és Kleerup 2007-es With Every Heartbeat című slágerét adta elő lecsupaszított akusztikus verzióban, íme:

https://recorder.blog.hu/2015/07/24/robyn_uj_projektben_talalta_meg_a_szabadsagot
Robyn új projektben találta meg a szabadságot
süti beállítások módosítása