Itt az első videoklip, amit a Grand Theft Auto játékban forgattak!

2015.07.09. 12:00, subrecorder

wavves_2.jpg

A videojátékokat megidéző klipek minimum a Red Hot Chili Peppers óta nem számítanak nagy újdonságnak, na de hogy egy teljes kisfilmet egy bizonyos játék vágóprogramjával készítsenek el? A Wavves eleve a GTA V-höz írt dalához forgatott klipje pontosan ilyen.

A Grand Theft Auto sorozat ötödik része hiába jelent meg már majdnem két éve, a játékosok nem tudnak betelni a Rockstar Games óriási bejárható és átélhető világot felvonultató művével. A Los Angelest és környékét hihetetlen pontossággal digitális animációval megjelenítő csapat a legapróbb dolgokra is maximális figyelmet fordított, így természetesen mivel az időnk nagy részét vezetve töltjük, a rádióállomásokra is. Több száz dal szól a 18 hallgatható csatornán, a bemondók közt pedig olyan hírességek is megtalálhatók, mint Lee "Scratch" Perry, Cara Delevigne, Flying Lotus, vagy éppen Nathan Williams a Wavves-ből. Utóbbitól egy kizárólag a GTA V-höz írt dal is bekerült a hiphop-producer The Alchemist csatornájára, melyhez most videó is készült, ezt pedig a nemrég a játékba bekerülő videovágó programmal készítette el egy YeahMAP név mögé rejtőző német srác.

A video editor a GTA V számítógépes verziójába került be lehetőségként, és az eddig készült alkotások alapján, tényleg szinte bármit meg lehet vele alkotni (például a Kaliforniába jöttem sorozat intróját). Ha csak a Wavves Leave című dalához készült kisfilmet nézzük, a három és fél perces játékidő alatt egy csapat bűnöző tuningolt autók, rengeteg fegyver és egy vadászgép segítségével szabadítja ki társát fényes nappal egy szigorúan őrzött fegyházból, útjukat robbanások, ejtőernyős ugrás és Jet-Skik kísérik. Mindez a valóságban leforgatva olyan költségvetéssel járt volna, hogy még talán Rihanna sem tudta volna kifizetni, a GTA V segítségével azonban egy német kölyök a hálószobájában is megcsinálta alig pár nap alatt, a végeredmény pedig a nagyszerű grafikának köszönhetően simán van olyan látványos, mint egy rendes klip. Reméljük, több előadó is felfedezi magának ezt a platformot. A Wavves egyébként alig egy hete adta ki közös lemezét a Cloud Nothings énekesével, Dylan Baldival, és Williams állítása szerint még nyáron jön az új saját albumuk is. 


A Wavves Leave című dalához a YeahMAP nevű GTA V játékos forgatott videót:

https://recorder.blog.hu/2015/07/09/itt_az_elso_videoklip_amit_a_grand_theft_auto_jatekban_forgattak
Itt az első videoklip, amit a Grand Theft Auto játékban forgattak!
süti beállítások módosítása