Ami a Facérokból kimaradt - az Alice In Chains és a Soundgarden teljes koncertfelvételei

2015.06.25. 10:36, subrecorder

screen-shot-2015-06-23-at-10-22-54-am.png

Nemrég került kiadásra Cameron Crowe 1992-es grunge-vígjátékának, a Singles-nek (Facérok) a Blu-Ray verziója, kivágott jelenetekkel és extrákkal megspékelve. Ezek között van  az Alice In Chains és a Soundgarden egy-egy dalának koncertfelvétele, melyekből a filmbe csak nyúlfarknyi részeket vágtak be, mostantól viszont teljes hosszukban láthatók..

A Facérok azok közé a filmek közé tartozik, amik nem öregszenek túl jól, de hát így van ez a legtöbb olyan művel, amelyek egy meghatározott korszakhoz és/vagy szubkultúrához kötődnek. Ez esetben Seattle grunge-szcénája adja a keretet, már a Nirvana után, de még a fáradtság beállta előtt, ami azt jelenti, hogy simán el lehetett kapni klubkoncerteken olyan zenekarokat a városban, mint az Alice In Chains és a Soundgarden. A Singles két jelenetében pontosan ezt teszik a szereplők, és ezeket a koncertfelvételeket most teljes pompájukban élvezhetjük végig. Az Alice In Chains a debütáló albumáról (Facelift) az It Ain't Like Thatet játssza, míg Chris Cornellék külön a filmhez írt dalukat, a Birth Ritualt. (A filmben egyébként a Pearl Jam tagjai is szerepelnek, a főszereplő Matt Dillon Citizen Dick nevű kitalált zenekarának tagjait alakítják). Ezeket mindenképpen ajánljuk megtekintésre, magát a filmet inkább csak azoknak, akik a kilencvenes évek elején voltak huszonévesek, vagy szeretnék tudni, milyen volt akkor huszonévesnek lenni abban a városban, ami akkoriban a zenei trendet diktálta.


Az Alice In Chains koncertfelvétele:


és a Soundgardené:


a film trailere:

https://recorder.blog.hu/2015/06/25/ami_a_facerokbol_kimaradt_az_alice_in_chains_es_a_soundgarden_teljes_koncertfelvetelei
Ami a Facérokból kimaradt - az Alice In Chains és a Soundgarden teljes koncertfelvételei
süti beállítások módosítása