Magyarradar + exkluzív mix - Belitu

2015.06.15. 18:00, Frontrecorder

belitu.jpg

Az egyik legfigyelemreméltóbb hazai elektronikus tánczenei kiadó jelenleg a mély tech-house-t kultiváló Attaché Records, amely tavalyi indulása óta magabiztosan lép egyre feljebb a nemzetközi színtéren. Akárcsak a label két alapítójának formációja, a Belitu, amely ahhoz képest, hogy mindössze egy éve létezik, június végén egyenesen Ázsiában (Thaiföldön, Kínában és Malajziában) turnézik, márpedig ez elég ritkán adatik meg magyar producereknek. A fiatal, de a zenei vonalon nem kezdő duónak a héten jön ki új EP-je, és most nálunk is bemutatkoznak, ráadásul megtoldva egy külön a Recordernek készített mixszel.

belitu2.jpgIndulás: 2014 nyár.

Tagok: Géczi Kristóf (szinti), Ulrich Ákos (zongora, szaxofon).

Stílus: Megalakulásunk óta úgy definiáljuk a stílusunkat, hogy "life music", de ez leginkább house, tech-house, techno keveréke.

Hatások: A Belitu megalakulása Berlin zenei hatása alatt történt. Belecsöppenni a modern elektronikus zene egyik központjába mindkettőnkre mély benyomást gyakorolt, ami a mai napig bennünk él. A közelgő ázsiai turnénk minden bizonnyal egy újabb nagy hatás lesz.

Kiadók: Attaché Records, Small Records, Patent Skillz Records, és még rengeteg kisebb kiadó.

Történet: Kristóf és én a főiskolán ismertük meg egymást, mindketten művészetmenedzsmentet tanultunk. Kristófnak komoly dj-zős és zeneipari múltja van, míg én, zongorista lévén a jazz- és a klasszikus zenében szereztem tapasztalatot. Tavaly nyáron, egy berlini kirándulás közben határoztuk el, hogy az elektronikus zenével kell foglalkoznunk, ezen belül is a technóhoz közeli műfajokkal. Úgy éreztük (és még mindig úgy érezzük), hogy zeneileg tudunk újat mutatni az embereknek, és át tudjuk nekik adni az elektronikus zene iránti szeretetünket. Ez a mai napig nem változott, nagy lendülettel és ambícióval haladunk előre, reméljük egyre többen fognak hallani rólunk a jövőben! Zenéinket egyébként egy általunk épített stúdióban írjuk, Vermona dobszintit és döntően Arturia plugineket használunk Ableton DAW-ban. Az összes számunkat mi mixeljük és masztereljük a Yamaha HS monitor hangfalainkon.

Megjelenések: Saját zenék: Friendly Fighter (Oryx Music), 1994 (Patent Skillz), Forecast EP (Attaché), Streets; Factory (Mashpotato), Masters EP (Attaché) 2014-ben, idén King One EP (Muskox), Jockey (Mad Mole Music), Tokyo 2048 (Small), Day Zero EP (Small).

Küldetés: Addig szeretnénk zenélni, ameddig ez mind számunkra, mind az embereknek örömet szerez.

Jövőkép: Egyre előremutatóbb zenék írása, amiket szeretnék minél nagyobb közönség felé eljuttatni, és ezalatt a világ minden pontját értjük.

Mellékprojektek: Már-már sikertörténetként tartjuk számon saját kiadónkat, az Attaché Records-ot, amit Peti barátunkkal együtt alapítottunk. Ugyan még egy éves sincs a projekt, már számos komoly kiadványt jelentettünk meg (Curses: Ocean Eyes EP, Hostage: Calamari EP). És persze sok mást is tartogatunk, a legközelebbi a megjelenő nyári válogatásalbumunk, rengeteg jó zenével.

Szexepil: A Vermona DRM dobszintink és a Belitu név titokzatos eredete.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A rengeteg pozitív visszajelzés mind a Belitu, mind az Attaché dolgaira. És persze a közelgő Ázsia-turné!


A srácoktól kaptunk tehát egy exkluzív mixet, melyben kizárólag saját és Attaché Records-os számok kaptak helyet, köztük több még kiadatlan Belitu-trekk is. Az egyórás, végig hajtós mix a számlista alatt streamelhető.

Belitu: Mix I. Recorder.hu

01. 00:00 – 03:52 Deetech – Suddenly (Original Mix)
02. 03:52 – 08:16 Sir Alex – bAbA (Original Mix)
03. 08:16 – 11:23 Kneco – Evolution (Original Mix)
04. 11:23 – 15:15 Helmut Kraft – White Rails (Original Mix)
05. 15:15 – 18:52 Belitu – Tranquil (Original Mix)
06. 18:52 – 22:53 Curses – Ocean Eyes (Total Fitness Remix)
07. 22:53 – 26:38 Neon Youth – Deep Down (Original Mix)
08. 26:38 – 33:42 Belitu – Conspiracy (Original Mix)
09. 33:42 – 36:54 Qubick – Oxidized (Leviathan Remix)
10. 36:54 – 42:54 Curses – Thorns of Desire (Cranks Remix)
11. 42:54 – 46:28 Hostage – Calamari (Original Mix)
12. 46:28 – 51:02 Wendepunkt – Nerium (Original Mix)
13. 51:02 – 55:19 Belitu – Totality (Original Mix)
14. 55:19 – 01:00:36 Belitu – Terminus (Original Mix)


és akkor a mix: 

https://recorder.blog.hu/2015/06/15/magyarradar_exkluziv_mix_belitu
Magyarradar + exkluzív mix - Belitu

A bejegyzés trackback címe:

https://recorder.blog.hu/api/trackback/id/tr827544598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.