Heti Top 10: prehisztorikus videoklipek

2015.06.14. 20:11, Frontrecorder

wtcgravelpit.jpg

Ezen a héten került a magyar mozikba a Jurassic World, az őslényparkos kalandfilm bemutatójához mi prehisztorikus ihletésű klipekkel kapcsolódunk. A dinoszauruszagynak való szórakozás garantált.

HÁLA ISTENNEK, MOST MÁR JURASSIC PARK-TÉMÁJÚ ZENEKAR IS VAN.

Was (Not Was): Walk The Dinosaur

Ebben a videóban ugyan a legfőbb prehisztorikus elemet a gagyi díszleteken kívül néhány ősember divat szerint szabott bikinit viselő táncoslány adja és dinoszauruszt is csak nyomokban (régi rajzfilmbejátszásról) látni, de mivel ez a legismertebb dínós popdal, nem maradhatott ki a klipje. (Ha pedig a a prehisztorikus camp-faktort felcsavarjuk +11-re, magkapjuk Manila Luzontól a Glamasaurus-t.)

They Might Be Giants: I Am A Paleontologist

Vidám őslénytan-dal a They Might Be Giants Here Comes Science című tudományos ismeretterjesztő gyereklemezéről, hozzá mókás dínócsontvázas animációs klippel.

Otto von Schirach: When Dinosaurs Rules The Earth

Az agyament elektronikus zenei producer moombathon bangerére az ötvenes évek szörnyfilmjeit megidéző és kiparodizáló őrült klip készült, és persze bőven feltűnnek benne a címbeli dinoszauruszok.

Hoodoo Gurus: I Want You Back 

Az ikonikus ausztrál poprock zenekar 1984-es (amúgy Stoneage Romeos című) első albumának kislemezdalához eléggé amatőr hatású videó készült stop motion technikával animált dínófigurákkal - az egyikük még gitározik is.

Senryu: Before It Happens

Megható szerelmi történet a kihalását váró dínópárról, szép gyurmaanimációval. (Hasonlót még? Tessék!)

Luis Cardenas: Runaway

Lehet ezt fokozni? Naná! Ebben a '86-os kisfilmben már egy egész zenekarnyi stop motion animációval életre keltett dínó nyomja Del Shannon rockandroll-örökzöldjének feldolgozását (az énekes egyébként feltűnik a klipben) - ilyen durva nyolcvanas évek zenés videó paródiát kitalálni sem lehetett volna. (Aki pedig netán a rajzfilm dínózenekart hiányolja, ezt nézze!) 

The B-52's: (Meet) The Flintstones

Helyesebben a BC-52's, és valljuk be, náluk nem is lehetett volna tökéletesebb választás a kőkorszaki szakik világának egyetlen rockzenekarának, a Flintstone család című 1994-es filmből. A főcímdal klipje pedig még most is imádnivalóan lüke.

Wu-Tang Clan: Gravel Pit

Hat évvel később a Wu-Tang család megcsinálta a saját Flintstone-klipjét, és a maga módján ez is vicces, főleg a végén a nindzsák.

"Weird Al" Yankovic: Jurassic Park

Az első Jurassic Park-film még a bemutatója évében, 1993-ban megkapta a neki kijáró Weird Al-paródiát, és hozzá egy "nagyszabású" gyurmaanimációs klipet.

Earl Sinclair: Hypnotize

Oké, ez valójában egy mash-up videó, annak viszont az egyik legjobb, amit valaha láttunk: a Dinosaurs című, 1991 és 1994 között futott amerikai dínócsaládos sitcomból az apa, Earl Sinclair rappeli el Notorious B.I.G. legnagyobb slágerét - egyszerűen tökéletes párosítás!

Címkék: heti top 10
https://recorder.blog.hu/2015/06/14/heti_top_10_prehisztorikus_videoklipek
Heti Top 10: prehisztorikus videoklipek
süti beállítások módosítása