Jövő nyártól indul a szó szerinti szigetfesztiválozás Horvátországban

2015.06.13. 12:04, subrecorder

obonjan-2.jpg

Horvátországban komolyan gondolják a fesztiválozást. A három évvel ezelőtt indult Unknown Music Festival szervezői idén úgy döntöttek, nem tartják meg az eseményt, inkább valami másra, valami különlegesre szórják el a költségvetést - vettek is egy egész szigetet, ahol 2016-tól az egész szezonon át programok lesznek.

Obonjan szigete az Adriai-tengeren fekszik, körülbelül 5 kilométerre a horvát partoktól, legközelebb Šibenik városa található hozzá és még helyi mértékkel nézve nem egy nagy földdarab: legszélesebb pontján sem több, mint 500 méter, hosszúsága pedig ennek körülbelül a kétszerese. Egy eddig viszonylag ismeretlen szigetről beszélünk, ami azonban minden bizonnyal hamar világhírre fog szert tenni, megvásárolta ugyanis a brit Sound Channel vállalat, amely már három éve rendezi az Unknown Music Festivalt az országban, Obonjant pedig egy idilli buliközpontként képzelik el, ahol az egész szezonban zenei és más kulturális programokat rendeznek, már jövő nyártól kezdve.

Dan Blackledge, a Sound Channel szóvivője így nyilatkozott: "Már három éve dolgozunk ezen a projekten, szóval nem kell aggódni, rendesen végiggondoltunk mindent. A célunk, hogy Obonjan szigetét feltöltsük élettel, egy igazán egyedi hellyé varázsoljuk, ahol egymásba ér a zene, a művészet, a wellness, a fenntarthatóság szemlélete és a gasztronómia." Ezzel a szervezők meg is magyarázták, hogy idén miért szünetel az Unknown fesztivál, a rendezvény honlapján ugyanis eddig csak annyit olvashattunk, hogy valami igazán különlegessel készülnek jövőre, ami felemésztette az idei költségvetést is. A befektetők pénze pedig úgy kezdett el áramlani a projektbe, mintha csak kötelező lenne kunás zsákokkal dobálni a szervezőket, megérezve a lehetőségben lévő brit és holland középosztálybeli fiatalok költőkedvének kiaknázást. Legrosszabb esetben egy mini-Ibiza válhat Obonjanból, de ha csak az eddigi Unknown fesztiválok programját nézzük, akkor szerencsére nem erre lehet számítani; tavaly például a Chic, a Chvrches, Jamie xx, a Disclosure és a Wild Beasts voltak a húzónevek. 

ÉSZAKRA, SZLOVÁKIÁBAN VISZONT IDÉN IS LESZ POHODA FESZTIVÁL - NAGY NEVEKKEL!

A tavalyi Unknown Music Festival aftermovie-ja:

https://recorder.blog.hu/2015/06/13/jovo_nyartol_indul_a_szo_szerinti_szigetfesztivalozas_horvatorszagban
Jövő nyártól indul a szó szerinti szigetfesztiválozás Horvátországban
süti beállítások módosítása