Klippremier! Spark The Hawk: Wolf's Advice

2015.06.09. 13:00, Frontrecorder

sparkthehawkartwork.jpg

Skrihár József énekes-gitáros sajátos hangzásvilágú indiefolk-formációja, a Spark The Hawk májusban adta ki második albumát, amelynek Wolf's Advice című dalához a lemezborítót megelevenítő jópofa animációs klip készült, mi pedig elsőként mutatjuk be.

De mit is takar pontosan a dalcím, azaz a farkas tanácsa? Erre a zenekar vezetője ad választ: "A szám akkor fogalmazódott meg bennem, amikor egy olyan korszakot éltem meg az életemben, hogy egész egyszerűen túl sok mindent akartam egyszerre: rengeteg régi barátság egyre vékonyodó fonalát újra felvenni, az új ismertségeket ápolni, erősíteni, és nagyon sok helyre, városba elutazni. Szóval próbáltam minél több emberrel aktívan tartani a kapcsolatot - sőt, minél több embernek megfelelni is azt hiszem - és közben rám telepedett az az érzés, hogy önmagammal már nem 'beszélgetek' egyáltalán. A végére már azt sem tudtam ki vagyok, merre tartok, és mi motivál igazából. Ez utóbbi kérdésre született a dalban egy farkas szájába adott jó tanács: néha bizony egy kicsit otthon kell maradni önmagaddal - hisz végtére is ez is egy olyan barátság, amit szintén ápolni kell." 

A dalszöveg már évek óta keringett Joe fejében, és a második lemezük rögzítésekor mindenképpen fel szerette volna venni, méghozzá egy kis csavarral: "Mivel egyfolytában próbálom rávenni a zenekar többi tagját, hogy aktívan énekeljenek a dalokban, így a stúdiózás előtt pár hónappal megkértem Natit, a brácsásunkat, hogy ezt a számot egyes-egyedül ő énekleje fel. A szöveg adott volt tehát, addigra a zenei alapjai is összeálltak, és ő vonakodás nélkül rábólintott a dologra. Mivel a zenekar fele győri, fele budapesti, így a megálmodott felállásban nem volt időnk előzetesen kipróbálni a dalt. Igazából a stúdióban hallottuk meg először Nati gyönyörű és természetes énekhangját - ami mondanom sem kell, mindenkit elégedetten nyomott hátra a székében."

A Wolf's Advice klipjét az album artwork-jéhez hasonlóan Gál Bettina készítette. "A szöveg fogott meg, egyből megjelent egy farkas, aki a fejemben járkál fel alá és osztja az észt. A videót a szöveg alapján kisebb fejezetekre osztottam és végig arra reflektálva készítettem a rajzokat" - mondja a munkájáról.

A Spark the Hawk legközelebb június 13-án koncertezik, Győrben (Facebook-esemény), majd másnap, június 14-én Budapesten a Gólyában (Facebook-esemény), július 3-án pedig a szlovák Genius Locci társaságában az A38 kiállítóterében.

A friss videoklipjük viszont máris látható, íme a Wolf's Advice:

https://recorder.blog.hu/2015/06/09/klippremier_spark_the_hawk_wolf_s_advice
Klippremier! Spark The Hawk: Wolf's Advice
süti beállítások módosítása