A Melvins énekese szerint a Kurt Cobain életéről szóló film nagy része hülyeség

2015.06.08. 17:26, subrecorder

melvins1.jpg

A Kurt Cobain életét feldolgozó új dokumentumfilm, a Montage Of Heck eddig szinte csak pozitív visszajelzéseket kapott mind a közönségtől, mind a filmkritikusoktól. De úgy tűnik, még sincs mindenki megelégedve vele: Buzz Osborne, a Melvins énekes-gitárosa szerint a film 90%-a úgy marhaság, ahogy van. Márpedig elvileg ő tudhatja, hiszen egyike a Cobainhez legközelebb álló embereknek.

Buzz Osborne és Kurt Cobain kapcsolata egészen a  középiskoláig megy vissza, előbb osztálytársak, később barátok is lettek, és ez egészen a Nirvana frontemberének haláláig ki is tartott. Kevesen tudhatnak tehát többet a legendás énekesről, mint ő, aki állítása szerint a legmélyebb pillanatoktól kezdve a legmagasabbakig mindent megélt Cobainnel.

ÍME PÁR FOTÓ A FÜRDŐNADRÁGOS COBAINRŐL, AMIKOR IGAZÁN MÉLYRE MERÜLT.

Osborne most a "zenészek írnak zenéről"- oldalra, a Talkhouse-ra kitett cikkében fejtette ki, mi a véleménye a nagy hullámokat kavaró HBO-s dokumentumfilmről. Az egészet azzal kezdi, hogy kijelenti, a filmben elhangzó sztorik 90%-á nem igaz, vagy legalábbis nagyon elferdített igazságokat tartalmaznak. A túlsúlyos, mentális betegségtől szenvedő lánnyal való szex például szerinte soha nem történt meg, ugyanúgy, ahogy Cobainnek a gyomrával sem volt soha semmi baja. "Az egészet csak kitalálta, hogy szimpatizáljanak vele, ő meg továbbra is lőhesse magát. Hát persze, hogy folyamatosan hányt, a heroinfüggők ezt teszik. Úgy hívják, hogy mosolyogva okádni." - mondta erről Osborne.

AZTÁN MEG PÁR FELKAVARÓ FOTÓ AZ ÖNGYILKOSSÁG HELYSZÍNÉRŐL.

A legjobban azonban Courtney Love, Cobain ex-felesége és a film producere kapja meg a magáét. "A legtöbb dolog, amit elmond a filmben, nem igazán egyezik azzal, amit maga Kurt mesélt nekem. De hát ezen nem is kell igazán meglepődni, a történelem elég rugalmassá válik, ha Courtney kinyitja a száját. Gyakorlatilag óránként változtatja a tényekhez való viszonyulását, ez pedig egy film esetében nem a legmegfelelőbb dolog. Vicces, hogy a film készítői még csak meg sem próbálták leellenőrizni az általa mondott dolgok igazságtartalmát, elhittek neki elsőre mindent." Egy dolog tetszett neki igazán az egész doksiból: "Amit viszont élveztem, az a király animáció volt, elég jól bemutatták, milyen egy koszos lyuk volt Aberdeen a 80-as és a 90-es években. Mondjuk még most is az..."

ÉS VAN PÁR KÉPÜNK ABERDEENBŐL IS: A COBAIN-CSALÁD HÁZA ÉS KURT GYEREKSZOBÁJA.

Az egész írást itt lehet elolvasni. Mi természetesen nem tudhatjuk, hogy volt, de a film védelmében annyit megjegyeznénk, hogy az inkább a rendező saját Cobain-víziója, mint szigorúan tényszerű alkotás.

ÉS A VÉGÉRE VALAMI POZITÍV: NIRVANA A CSÚCSON, A LEGENDÁS MTV UNPLUGGED TÖRTÉNETE.

A Montage Of Heck trailere:

https://recorder.blog.hu/2015/06/08/a_melvins_enekese_szerint_a_kurt_cobain_eleterol_szolo_film_nagy_resze_hulyeseg
A Melvins énekese szerint a Kurt Cobain életéről szóló film nagy része hülyeség
süti beállítások módosítása