Bryan Ferry Todd Terjével közös dalának videójában is sármőrcsászár

2015.06.01. 11:51, subrecorder

bryan_ferry_1.jpg

Tavaly novemberben jelent meg Bryan Ferry tizennegyedik szólóalbuma, az Avonmore, melyen a zenész dzesszes kitérők után visszatért a hozzá igazán illő 80-as éveket idéző elegáns popzenéhez. Erről az egyik legjobb dal volt a Todd Terjével közös Robert Palmer-feldolgozás, a Johnny and Mary, melyhez stílusos videó készült.

A Roxy Music ismételt nyugdíjba küldése után tavaly Bryan Ferry folytatta szólókarrierjét, méghozzá az egyik legjobb, legkönnyebben fogyasztható lemezével, az Avonmore-ral. Jól is jött számára egy ilyen anyag, mert ugyan a 2010-es Olympia című album még remekül sikerült, de az utána következő dzsesszfeldolgozásokat tartalmazó The Jazz Age már nem feltétlenül feküdt neki. Az új albumán viszont ismét azt nyújtotta, amiben a legjobb, sok újdonság nélkül, de olyan profizmussal, amilyen csak egy ennyi ideje pályán lévő művész zenéjéből tud áradni. Az egyik legjobb szerzemény a lemezről a Todd Terje segítségével készült Robert Palmer-feldolgozás, a Johnny and Mary volt, ez már a norvég diszkóproducer tavaly áprilisi debütáló szólóalbumán is a csúcspontok közt volt és az Avonmore záró dalaként szintén tökéletesen működik.


ÉS HOGY HOGYAN HANGZIK TODD TERJE A KEREKES BAND FELDOLGOZÁSÁBAN? ÍGY!

Most videó is készült a számhoz, melyet Brantley Gutierrez rendezett, aki eredetileg profi fotós és ez látszik is a végeredményen. A fekete-fehér hangulatképeket megjelenítő klip Ferry-n kívüli másik szereplője Eliza Cummings brit modell, aki hiába 24 éves, simán el tudjuk képzelni, hogy a zenész minden további nélkül képes elcsábítani - végülis alig pár évvel ezelőtt fia 30 éves ex-barátnőjével házasodott össze, még ha nem is tartott sokáig a románc. Hiába, Ferry 69 korában sem tud leállni a dandy-élettel, de hát pont ezért szeretjük.


Bryan Ferry stílusos klipje, a Johnny and Mary című számhoz:

https://recorder.blog.hu/2015/06/01/bryan_ferry_todd_terjevel_kozos_dalanak_videojaban_is_sarmorcsaszar
Bryan Ferry Todd Terjével közös dalának videójában is sármőrcsászár
süti beállítások módosítása