Thom Yorke most művészeti kiállításhoz szerzett 18 napnyi zenét

2015.05.24. 13:27, subrecorder

donnwood2.jpg

Május 21-én nyitott meg Sydneyben Stanley Donwood The Panic Office című kiállítása, amelyben a művész 25 évnyi munkáit tekinthetik meg a szerencsés arra járók. Donwood régóta felelős Thom Yorke és a Radiohead lemezeinek borítóiért, a frontember pedig most végre visszaadhatott valamit a munkájáért: a háttérben az ő 18 napnyi egyedi ambient zenéje szól.

Készül és csak készül a Radiohead kilencedik stúdiólemeze és miközben mindenki egy 2015-ös megjelenési időpontban reménykedik, Thom Yorke és a brit zenekar tagjai továbbra sem mondanak le arról, hogy a felvételek mellett saját szerelemprojektjeikkel is foglalkozzanak. Így történhetett például az is, hogy a frontember 432 órányi, vagyis 18 napnyi ambient zenét szerzett a Stanley Donwood 25 éves munkásságát bemutató kiállításra. Persze ezt most csak úgy hallomásra kell elhinnünk, egy sajtóközlemény fogalmaz úgy, hogy "a bemutató zenéje minden percben egyedi, soha nem ismétlődik meg teljesen ugyanaz". Ez viszont lehet a hangszórók különleges elhelyezése miatt is, a basszusok a padlóból, a közepek a falak közt cikázva, a magasak pedig a plafonról sugározva érnek össze, így kialakítva egy állandóan hullámzó drone-t, ami a mi fizikai helyzetünktől függően is változik, gondoljuk mi.


HOL TŰNT FEL LEGUTÓBB THOM YORKE? SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS-KÖNYV "REKLÁMARCAKÉNT"!

Donwood egyébként több Radiohead albumnak a borítóját is tervezte, többek közt a The Bends, az OK Computer a Hail To The Thief és az In Rainbows az ő munkája, ahogy például az Atoms For Peace és Thom Yorke szólóanyagainak az artworkjei is, ezek mind láthatóak szép nagyban a kiállításon. Aki azonban a következő hónapban nem jár Sydney közelében, annak sem kell búsulnia, a művész megosztott ugyanis egy videót, melyben kamerával végigsétál majdnem a teljes kollekció körül, így azért valami képet kaphatunk a kiállításról, valamint Yorke hozzá írott zenéjéről is. Ezt a videót itt lehet megnézni, látogatók tömegével nem tudjuk, milyen lehet, de így eléggé kísérteties.


ÍME, A VILÁG LEGHOSSZABB DALAI.


Ezt a borítót például Donwood tervezte:

https://recorder.blog.hu/2015/05/24/thom_yorke_most_muveszeti_kiallitashoz_szerzett_18_napnyi_zenet
Thom Yorke most művészeti kiállításhoz szerzett 18 napnyi zenét
süti beállítások módosítása