Dalpremier! Deephlux: Ease

2015.05.21. 14:00, Frontrecorder

deephluxpressweb2.jpg

A downtempo elektronikát, neosoult, fúziós- és afrodzsesszt organikusan ötvöző, saját meghatározása szerint soulectroacoustic zenét játszó budapesti Deephlux tagjai úgy döntöttek, határozatlan időre különválnak az útjaik. Ebben a formában egy - csak a címében - könnyed dallal búcsúznak, illetve ingyen letölthetővé tették tavalyi bemutatkozó albumukat.

A Deephlux szüneteltetésének gondolatával együtt ért be az itt debütáló új daluk. Erről Végh Balázs, a zenekar énekese így mesél: "Azzal párhuzamosan, hogy tavaly ősztől Weil Andris (a zenekar billentyűse) megjárta Indiát, mi itthon meditáltunk magunkban a folytatásról. Az Ease már ekkor 80%-ban elkészült, viszont a keverés még nem volt az igazi. Amikor újra elővettük idén, hirtelen felindulásból megint felénekeltem, illetve megváltoztattuk a struktúráját. Bár az eredménynek nagyon megörültünk, ettől függetlenül az eltelt fél év alatt a csapat egy része más zenei projektekben merült el. Föl kellett ismernünk, hogy az Ease a mi, egymástól való elválásunk története." Mint mondja, ez elválás nem fájdalmas és nem is biztos, hogy végleges. "Nincs semmi dráma. Nem adtuk fel a közös zenélés lehetőségét, viszont olyan sok időt töltöttünk el a Deephlux melankolikus világában, hogy már nem voltunk együtt olyan termékenyek, nem inspiráltuk annyira egymást. Most éppen új világokat járunk, feltöltődünk és talán visszatérünk egymáshoz."

A Deephlux tehát most befejezi, de a búcsú azért nem vidám, az Ease egy meglehetősen borongós dal. "A kodependenciáról szól, az egymástól való szabadulás szükségességéről és képtelenségéről. Nem tudom, fancy dolog-e a Punnany helyett Adyra hivatkozni, de az én sztorim is a Héja-nász az avaron gondolatának egy alternatívája. Triviálisan fogalmaztam meg, hogy ez a fajta önsorsrontás olyan, mint bármelyik szerfüggőség - szabadíts meg magadtól, hogy megszabaduljak -, szóval ez is egy olyan deephluxos lassúzás magaddal."

Íme akkor a Deephlux új, egyben a zenekar jelenlegi formájában utolsó dala:


és még egy búcsúajándék a Deephluxtól, az immár ingyen letölthető Objects című albumuk:

https://recorder.blog.hu/2015/05/21/dalpremier_deephlux_ease
Dalpremier! Deephlux: Ease
süti beállítások módosítása