Azonnal tedd le a telefonod és hallgasd meg az Unknown Mortal Orchestra új számát!

2015.04.21. 13:00, subrecorder

umo_2.jpg

Május 25-én tér vissza a Ruban Nielson vezette Unknown Mortal Orchestra a harmadik albumával. A Multi-Love című lemezről már hallhattuk a címadó szerzeményt, ami eddig simán az év egyik legjobb popdala, most pedig itt a Can't Keep Checking My Phone, ami után még lelkesebbek lettünk az anyagot illetően.

Nielson bevallása szerint az Unknown Mortal Orchestrával az új albumon nemcsak a pszichedelikus zene gyökereihez mennek vissza, hanem megnézik azt is, hová jutott a stílus az elmúlt 40 évben. Sűrű lemezre számíthatunk tehát, amely az eddig hallottak alapján mégis a csapat legkönnyebben fogyasztható, legtisztább anyaga lehet. Nielson énekhangját már nem borítják le ezer effekttel, tisztán, a dalok előterében szól és a zenei mocsárba sem megy be az eddig fülelhető két dal, mint az UMO legutóbbi albumán (II) lévő szerzemények. A sajtókiadványban Nielson pszichedéliát emleget, a most frissen kiadott második kislemeze azonban inkább a funkhoz áll közel, talán ez eddig a csapat legtáncosabb - és a rengeteg apró hozzáadott stúdiómágiával a legsűrűbb - dala. Mindennek a tetején pedig ott van Nielson hangja, ami magabiztosan tartja össze az egész számot.

Hogy maga a dal miről szól, azt a zsebfilozófus Nielson saját szavaival mondjuk el: "A dal arról az érzésről szól, amikor már annyira hiányzik valaki, hogy az online beszélgetések nem tudják helyettesíteni az élőben való találkozást. Amikor valakit szeretsz és az a valaki egy idő után egyesekké és nullákká, szöveges üzenetekké, egy eszközön keresztül küldött ideákká változik, akkor az így létrejött digitális személy előbb-utóbb versenyre fog kelni a valós személlyel. Ugyanakkor valahol azt is olvastam, hogy az univerzum valószínűleg holografikus, akkor meg viszont marhára nem számít a távolság két ember között, csak egy illúzió. Szóval akkor most valakinek a kialakított képével esel szerelembe? Vagy csak a bizonyos személy által kibocsátott kémiai anyagokkal? Nem tudom, a lényeg, hogy ki kéne kapcsolnom a telefonomat." Az eddigiek alapján kijelenthető, hogy az előző album magány-központúsága után a Multi-Love sokkal inkább fog szólni a társas kapcsolatok nehézségeiről, illetve az is biztos, hogy Nielson soha nem írt még ilyen jó dalokat, szóval simán az év egyik legjobb meglepetéslemeze lehet a május végén érkező anyag. 

Az Unknown Mortal Orchestra friss dala:

https://recorder.blog.hu/2015/04/21/azonnal_tedd_le_a_telefonod_es_hallgasd_meg_az_unknown_mortal_orchestra_uj_szamat
Azonnal tedd le a telefonod és hallgasd meg az Unknown Mortal Orchestra új számát!
süti beállítások módosítása