A Trafó ajánlata: Jönnek a zomberek a Proton Színház és Rába Roland Utolsó című előadásán

2015.04.19. 19:00, prorecorder

10885153_889275341116483_1720929011736986407_n1.jpg

(X) Mi lenne, ha egy agresszív vírus bukkanna fel egy hipermarketben? Pánik, karantén, félelem és bizalmatlanság. A kór pedig egyre csak terjed. Nem tudni, hogy ki van velünk és ki ellenük, de ami még fontosabb: létezik ellenszer? A Proton Színház Rába Roland rendezésével egy olyan zombi-apokalipszisbe invitál, ahol keverekik Hollywood és a színház, a szatíra és a káosz, és ahol a polcok és bevásárlókosarak között a szükségletek, valamint az ösztönök uralkodnak.

Vérfröcsögés, plázazene, zombik, izgalom és sok-sok humor: mintha egy dinamikusabb Walking Dead-epizódot néznénk élőben. Rába Roland rendezése sajátos keretek között mutatja be a mindannyiunkat foglalkoztató kérdéseket. Milyen lehetőségei vannak az egyénnek a tömeggel szemben? Hogyan viselkedik az ember katasztrófahelyzetben? Miként befolyásolja egy csoport viselkedését a félelem egy olyan korban, amikor az interneten pofonegyszerű arctalan, ám annál jelentősebb tömegeket szervezni? És végül: képes-e legyőzni az ész a teljesen ésszerűtlen félelmet? Ezeken morfondírozva mosóporok, próbababák és gyümölcsös kosarak mellett nézhetjük végig, ahogy a szereplőgárda tagjai zombivá változnak, a túlélők körében pedig kitör a fejetlenség.

Eugéne Ionesco Rinocérosz című 1960-as darabja csupán ugródeszkaként szolgált a rendezőnek, aki saját bevallása szerint sokkal többet merített a Walking Dead című népszerű amerikai televíziós horror sorozatból, mint a drámából, amiben a hosszú kóma után felébredő főszereplő egy emberevő zombik által uralt poszt-apokaliptikus világban találja magát.


(Az előadást siket és nagyothalló nézők számára feliratozzák)


Proton Színház/Rába Roland: Utolsó

2015.04.21-22. (kedd/szerda). 20:00

Facebook-esemény

Online jegyvásárlás ITT.



Színészek: Baksa Imre, Bánki Gergely, Ficzere Béla, Herczeg Tamás, Mázló Tímea, Székely Rozi, Tóth Orsi valamint Adányi Alex, Földesi Ágnes, Sinkó Réka/Csikász Ágnes

Díszlet: Menczel Róbert

Jelmez: Oláh Tímea

Dramaturg: Büki Dóra

Mozgás: Gyöngyösi Tamás

Rendezőasszisztens: Kiss Ágota

Rendező: Rába Roland

Producer: Büki Dóra

Produkciós vezető: Csató Zsófia


A műsor előzetese:

Címkék: ajánló trafo
https://recorder.blog.hu/2015/04/19/a_trafo_ajanlata_jonnek_a_zomberek_a_proton_szinhaz_es_raba_roland_utolso_cimu_eloadasan
A Trafó ajánlata: Jönnek a zomberek a Proton Színház és Rába Roland Utolsó című előadásán
süti beállítások módosítása