Kihirdették a Nagy-Szín-Pad idei döntőseit

2015.04.07. 18:05, rerecorder

nagyszinpad.jpg

Akárcsak tavaly, idén is megrendezik a Nagy-Szín-Pad "tehetségmutató" versenyt a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció szervezésében olyan előadóknak, akik ugyan már "komoly ismertséggel" rendelkeznek, de még rájuk fér egy kis plusz reflektorfény. A koncertsorozat győztesei - sok más nyeremény mellett - Robbie Williams előtt léphetnek fel a Sziget nagyszínpadán, a nulladik napon. Az idei döntő mezőnyébe kilenc produkció került - az egészen ismert sztárzenekartól az egészen szerény rajongótáború formációkig széles skáláról.

A Nagy-Szín-Pad tavaly komoly érdeklődés mellett zajlott, a Mary Popkids által megnyert "tehetségmutató" tehát nem igényel bemutatást, a szervezők szándéka szerint idén is a közepes méretű, már nagyszínpad közelében levő zenekaroknak szándékoznak segíteni, ahogyan azt Lobenwein Norbert alapító-főszervező is hangsúlyozza: "Fesztivál- és koncertszervezőként időről-időre találkozunk olyan produkciókkal, amelyek dalait már játssza a Petőfi Rádió, a koncertjeikre tömegével járnak a rajongók, vagyis önerőből eljutottak egy komoly szintig. Mi rájuk akarjuk irányítani egy sokkal szélesebb közönség figyelmét, nekik szeretnénk segíteni. Persze nem önzetlenül: a célunk az, hogy a hazai fesztiválok programja, a klubok kínálata, a hazai popkultúra időről-időre képes legyen megújulni, valódi és hiteles zenészekkel teljen meg.“

Ez év elején a Petőfi Rádió vezetői, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda főszervezői közösen állították össze a 2015-ös NAGY-SZÍN-PAD! verseny alapjául szolgáló választékot. “Nem volt egyszerű feladat meghatározni azok körét, akikből később a szélesebb szakmai grémium jelölhette ki a verseny kilenc résztvevőjét” - avat be a szervezés részleteibe Fülöp Zoltán, a NAGY-SZÍN-PAD! másik alapítója, a VOLT Produkció vezetője. “Végül olyan zenekarokat és előadókat ajánlottunk, amelyek már ma is népszerűek, jelen vannak az ország meghatározó klubjaiban, lehetnek akár egészen újak, akár több éve működők, dalaik rendszeresen szerepelnek a Petőfi Rádió zenei választékában, résztvevők vagy már tervezett résztvevők a legtöbb hazai fesztiválon, de még nem nagyszínpados, főműsoridős produkciók. Ez a szempontrendszer sokat segített abban, hogy egy igazán színes, minőségi produkciókat felvonultató listát kapjunk, amelyen összesen 40 előadó és zenekar szerepelt” – mondja Fülöp Zoltán.

A sorozat lebonyolításában tehát annyi változás történt a tavalyi évhez képest, hogy akkor egy szakmai zsűrit kértek fel a szervezők a versenyben induló zenekarok kiválasztására, idén viszont már egy 37 névből álló elő-előzsűrizett névsort szavaztattak meg a "szakmával" (így a Recorder főszerkesztőjével is, aki a Fülöp Zoltán által említett 40 helyett 37 névre emlékszik), tehát a teljes magyar zenei mezőny helyett egy, a szervezők által előválogatott névsorból lehetett 9 előadóra voksolni. Az így kialakult idei Nagy-Szín-Pad döntős mezőnye a következő:

Babel
The Biebers
Headbengs
Honeybeast
Kelemen Kabátban
Margaret Island
Middlemist Red
Ocho Macho
Soerii & Poolek

A Nagy-Szín-Pad felelős szerkesztője, Horváth Gergely - aki egyben a Petőfi Rádió, a Petőfi TV felelős szerkesztője és a Cseh Tamás Program ideiglenes kollégiumának tagja - azt emelte ki a mai sajtótájékoztatón, hogy “aki a NAGY-SZÍN-PAD!-ra kerül már többszörösen bizonyította tehetségét, és bárhol is tartanak ezek az előadók saját útjukon, a NAGY-SZÍN-PAD! arra jött létre, hogy segítsen szintet lépni. És aki tud élni e lehetőséggel, arra okkal mondhatjuk, hogy a közeljövő magyar könnyűzenéjének meghatározó előadója lehet” 

A "tehetségmutató" idei mezőnye még a tavalyinál is szélesebb szórást mutat ebből a szempontból. Az előzetes 37-es névsorban szerepelt (a kilences döntőbe azonban nem került be) a 163 ezres Facebook-táborral rendelkező Hősök, vagy a 76 ezer Facebook-rajongóval rendelkező Road zenekar is, de a döntőbe jutott kilenc előadó között is vannak olyanok (Ocho Macho, 54 ezer Facebook kedvelő, Babel 1 ezer Facebook kedvelő), amelyek rajongótáborban nem versenyezhetnek egymással - és ismerve a verseny lebonyolítását (közönségbázisok szavaznak) meglepő lenne, ha nem a népszerű és igen aktív rajongókkal rendelkezők kerülnének a hármas döntőbe.


A TAVALYI VERSENY UTÁN PERSONAL BRANDING SZAKÉRTŐVEL VIZSGÁLTUK MEG A RÉSZVEVŐK EREDMÉNYESSÉGÉT, VALAMINT A NAGY-SZÍN-PAD HATÁSÁT.

A “NAGY-SZÍN-PAD!” főszponzora idén is az OTP Junior, mely az első helyezett számára egy videoklip forgatást biztosít. „Szeretnénk, ha minél többen felfedeznék és megismernék a tehetségeket. Az OTP Junior már tavaly is főszponzorként állt a kezdeményezés mellé, ami hatalmas siker volt, így nem is volt kérdés, hogy idén is támogatjuk a NAGY-SZÍN-PAD!-ot. Azt reméljük, hogy így minél többekhez eljut a minőségi hazai zene. Az már most is látszik, hogy nagyon erős a mezőny. A tavalyi évhez hasonlóan idén is Facebook oldalunkon biztosítjuk a verseny alatt a szavazást. A szavazók fesztivál napijegyeket és belépőket nyerhetnek a NAGY-SZÍN-PAD! döntőjére. Mindenkit arra buzdítunk, hogy szavazzon, hiszen ezen múlik a zenekarok továbbjutása”  – mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank marketingkommunikációs főosztályvezetője.


A verseny menete

A NAGY-SZÍN-PAD! verseny három elődöntője május 21-22-23-án, a döntő pedig május 30-án zajlik. Az egyes fordulókon 3-3 zenekar lép színpadra, egyenként 15 perces, élő minikoncerttel, majd a 9 színpadi műsort követően a közönség szavazatai alapján hárman jutnak tovább a döntőbe. A NAGY-SZÍN-PAD! fordulóinak az Akvárium ad otthont, a rajongók részvétele mellett, azonban a nézők számos platformon otthonról vagy akár útközben is követhetik majd az eseményeket, bárhol az országban. A NAGY-SZÍNPAD! verseny elődöntőit és döntőjét élőben közvetíti a Petőfi TV.


Nyeremények

A NAGY-SZÍN-PAD! győztese:

- A Sziget Fesztivál nagyszínpadán Robbie Williams előtt léphet fel
- A VOLT Fesztivál nagyszínpadán John Newman, Ákos és Fatboy Slim előtt léphet fel
- A STRAND – Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadán léphet fel
- Magyarországot képviseli 2016-ban a Eurosonic Fesztiválon Hollandiában
- A 2015-ös Petőfi Rádió - Szimfonik Live koncert vendége lesz
- A NAGY-SZÍN-PAD!-stáb elkészít számára egy videoklipet
- A NAGY-SZÍN-PAD! valamennyi résztvevője meghívást kap a VOLT, a Sziget, és a STRAND fesztiválokra, valamint a NAGYON BALATON eseményeire.

Címkék: nagy-szín-pad
https://recorder.blog.hu/2015/04/07/kihirdettek_a_nagy-szin-pad_idei_dontoseit
Kihirdették a Nagy-Szín-Pad idei döntőseit
süti beállítások módosítása