Nemzetközi dalszerző verseny középdöntőjében az Egy Kiss Erzsi Zene Van dala című dala

2015.03.24. 13:00, rerecorder

ezek_mohacsi.JPG

Az Egy Kiss Erzsi Zene már közel húsz éve a hazai zenei paletta egyik legérdekesebb színe, a Kiss Erzsi vezette zenekar pedig ezalatt az idő alatt nem csak itthon, de a világban is szép sikereket ért el. A Recorderen debütált Habaj Habaj Habaj című dallal felvezetett tavaly év végén kiadott, hatodik sorlemez, a Szabad a szív egyik felvétele (Van dala) azonban most még ismertebbé teheti a formációt, hiszen a nashville-i International Songwriting Competition zsűrije beválasztotta azt a világzene kategória középdöntőjébe.

Az Egy Kiss Erzsi Zene tehát egy nemzetközi dalszerző verseny középdöntőjébe jutott, mégpedig a világzene kategóriába, ami nem is áll távol a formáció nyelvtelen, "kisserzsis", mégis a világon bárkit megszólítani képes szerzeményeitől. „Nemrég kaptuk a hírt, hogy a 2015-ös International Songwriting Competition zsűrije beválasztotta az Egy Kiss Erzsi Zene Van Dala című szerzeményét a világzene kategória középdöntősei közé. A több mint tizennyolcezer jelentkezőből mindösszesen 10%, azaz kategóriánként 30 pályamű jut tovább a középdöntőbe, nem akármilyen elismerésről van tehát szó!” – szól a zenekar közleménye, és az öröm valóban indokolt, hiszen igazi nagyágyúk szerepelnek az rangos verseny zsűrijében. Az ítészek között van például Pat Metheny, Wayne Shorter, Avicii, a Bastille, Sarah McLachlan vagy éppen Femi Kuti, a több mint negyedszázada alkotó nigériai művész, a legendás Fela Kuti legidősebb gyermeke. A szakma legnagyobb tekintélyei közül a legnagyobb lemezgyártók igazgatóit is megtaláljuk az ítészek között, úgy, mint a Warner, az Atlantic Records, a Columbia vagy a Virgin vezetőit.

Kiss Erzsiék a nemzetközi szakmai elismerés mellett, több tízezer dollár értékű nyereményért szállnak versenybe: az egyes kategóriák győztesei felszerelést, szoftvereket, számos zeneiparhoz kapcsolódó terméket kapnak, a megmérettetés végső nyertese pedig a rengeteg különböző tárgyi ajándék mellett 25 ezer dollár pénznyereményben is részesül.

Az általuk nevezett dal, a Van Dala afrikai ritmusokra, hangzásra épít, improvizált vokálokkal ezáltal pedig egy játékos, izgalmas hangulatot teremt meg.

Az elődöntőbe jutott produkciók névsorát itt lehet megtekinteni.

Az Egy Kiss Erzsi Zene legközelebb most szombaton, március 28-án lép fel a Fonó Budai Zeneházban a Vodku zenekarral közös koncerten, Facebook-eseményoldal.


az Egy Kiss Erzsi Zene középdöntős dala, a Van dala


itt pedig a teljes legutóbbi nagylemez, a 2014-es Szabad a szív


nyitókép: Mohácsi László Árpád

https://recorder.blog.hu/2015/03/24/nemzetkozi_dalszerzo_verseny_kozepdontojeben_az_egy_kiss_erzsi_zene_van_dala_cimu_dala
Nemzetközi dalszerző verseny középdöntőjében az Egy Kiss Erzsi Zene Van dala című dala
süti beállítások módosítása