Összeeresztette a lovakat Jack White és a Led Zeppelin legendája, Robert Plant

2015.03.23. 09:55, subrecorder

jack-white-robert-plant.jpg

Jack White Lazaretto című második szólólemezének tavalyi turnéján számtalanszor vette elő egyik kedvenc dalát, a Led Zeppelin 1969-es Lemon Songját, tegnap azonban a következő szintre emelte a feldolgozást és Argentínában magával Robert Planttel közösen adta elő a számot.

Most hétvégén futott le az egyik legnagyobb dél-amerikai zenei fesztivál, a Buenos Aires-ben rendezett Lollapalooza Argentina, melynek headlinerei közt olyan ok szerepeltek, mint Pharrell Williams, Skrillex, valamint Jack White és Robert Plant. Utóbbi kettő a múltban többször kifejezte már egymásért való rajongását, míg White általában zenével (rengetegszer dolgoz be LedZep-dalokat a setlistjébe), addig Plant szóban, például tavaly szeptemberben, amikor elárulta egy interjúban, hogy szívesen dolgozna a White Stripes volt frontemberével. "Imádom White  szellemét, ahogy olyan könnyedén mozog a teljes zenei palettán. Nagyon szívesen dolgoznék vele egy kislemezen, már dalt is választottam, amit felvehetnénk, Love Me a címe." - árulta el Plant, aki szintén tavalyi szólólemezét (lullaby and...Ceaseless Roar) turnéztatja éppen.

A fenti dicsérő szavai pedig egyáltalán nem hangzanak hamisnak, amint meglátjuk a két előadót zenélni, az első pillanattól kezdve tiszta sor, hogy mennyire jól érzik magukat. White úgy vigyorog, mint egy kisgyerek a cukorkaboltban (majdnem pont úgy, ahogy Dave Grohl, amikor Jimmy Page-dzsel és John Paul Jonesszal lépett fel), Plant pedig nemhogy 66-nak, de 30-nak is simán elmenne előadása alapján, érezhetően örömzene neki az egész fellépés. Mindketten játszanak egyébként jövő hétvégén a Lollapalooza Brazilon is, reméljük hát, hogy lesz folytatása ennek az előadásnak. A Lemon Song amúgy Led Zeppelin tagtól legutóbb 1995 júniusában hangzott el, Plant és Jimmy Page közös turnéjának norvégiai állomásán.


Jack White és Robert Plant Led Zeppelint játszik:


az eredeti dal az 1969-es Led Zeppelin II-ről:

https://recorder.blog.hu/2015/03/23/osszeeresztette_a_lovakat_jack_white_es_a_led_zeppelin_legendaja_robert_plant
Összeeresztette a lovakat Jack White és a Led Zeppelin legendája, Robert Plant
süti beállítások módosítása