Huszonhárom év után itt van az első új Chic-dal

2015.03.21. 13:28, subrecorder

chic.jpg

Nile Rodgers tartotta magát februárban tett ígéretéhez, miszerint március 20-án fogja megosztani az újjáélesztett Chic 23 év utáni első új dalát. Az I'll Be There-hez rögtön videó is készült, ebben klasszikus és mai koncertfelvételek váltják egymást, a kettőt Karlie Kross modell rajongása köti össze.

Idén júniusban érkezik az It's About Time című új Chic-lemez, ami amúgy most már Chic feat. Nile Rodgers néven létezik, lévén már csak a Daft Punk-közreműködő az egyetlen eredeti élő tag a diszkó fénykorában alakult zenekarban. Legutóbb 1992-ben hallhattunk Chic-albumot, akkor a Chic-ism, ha le nem is rombolta a csapat renoméját, emelni biztosan nem emelt a fényén. Az új lemeztől, ha sokat nem is szabad várni, azért ennél valószínűleg jobb lesz, már most érezhető, hogy Rodgers teljesen átadta magát rajta a retrónak, olyannyira, hogy az elsőként bemutatott I'll Be There-be konkrét részleteket emelt át a csapat egyik legnagyobb slágeréből, az 1977-es Everybody Dance-ből. Persze ez nem feltétlenül negatívum, egy kísérletező Chic-albumnál kevés rémisztőbb dolgot lehet elképzelni 2015-ben, főleg. hogy a diszkó a reneszánszát éli.

Maga a dal tehát kijöhetett volna akár a 70-es években is, a női vokáltól elkezdve az azonnal felismerhető gitárjátékig minden stimmel benne. Viszont Rodgers állítása szerint csak a felszínen olyan könnyed darab, mint amilyennek elsőre hangzik, azért adta neki az I'll Be There címet, mert az 1996-ban elhunyt másik alapító tagnak, Bernard Edwards-nak szól. Edwards holttestét Rodgers találta meg, ő pedig most így nyilatkozott az esetről: "Mindig ott volt nekem az életben, akkor, ott, én is ott lehettem neki a halálában. Bernard mindig vigyázott rám fiatal korunkban, amikor vadságokat műveltem. Rengeteg közös emlékünk volt. A dal tehát csak a felszínen vidám, a Chic kezdeteiről szól, amikor a tánczene örökre megváltoztatta az életünket." Az I'll Be There egyébként a tegnapi napfogyatkozást ünnepelendő jelent meg, videójában klasszikus Chic fellépésekből és egy mai koncertből láthatunk részleteket, plusz Karlie Kross szupermodellt is megcsodálhatjuk, amint előbb a szobájában, majd később élőben élvezi Rodgers zenéjét.


A Chic új dala, az I'll Be There:


a teljes kislemez a Spotify-on:

Címkék: disco chic nile rodgers
https://recorder.blog.hu/2015/03/21/tobb_mint_ket_evtized_utan_itt_van_az_elso_uj_chic-dal
Huszonhárom év után itt van az első új Chic-dal
süti beállítások módosítása