„Fogunk majd koncertezni valamikor, ebben biztos lehet mindenki” – Minda Endre (Hangmás)-interjú

2015.03.17. 16:53, rerecorder

hangmas_ny.jpg

A 2002-ben alakult Hangmás a 2015-ös év első napján jelentette be, hogy több mint tíz év koncertezés, négy nagylemez (Funeral Party Budapest - 2007, Valaki ma este megsérülhet - 2009, Ragadozó - 2011, Hangmás - 2013) és egy remixlemez után határozatlan időre felfüggeszti működését, mert billentyűse, Molnár Kata külföldre költözik és mint Minda Endre énekes nyilatkozta: "rögtön egyértelmű volt számunkra, hogy nem folytatjuk nélküle a Hangmást." A zenekar hosszú ideig biztosan utolsó koncertje most pénteken, március 20-án lesz a Corvintetőn, a Recorder pedig előtte készített egy miniinterjút a frontemberrel.

hangmas_zen.jpg- Milyen hangulatban telnek az utolsó próbák?

- A próbák remek hangulatban telnek, főleg azon morfondírozunk, hogyan fogunk egy ilyen hosszú koncertet lenyomni összeesés nélkül, mert elég sok dal el fog hangzani, az biztos. Előveszünk régieket is, ezzel dúsítjuk fel a best of-műsorunkat, sőt lesz egy vadonatúj dal is, amit még soha nem játszottunk élőben, és most fog debütálni. A másik nagyon szuper dolog az, hogy a koncertet fel fogjuk venni egy stábbal, amiből majd készül egy kisfilm is. Ilyet mindig is szerettünk volna csinálni és ez elég jó alkalom lesz erre.

- Mi várható az utolsó koncerten? Lesznek soha nem, vagy csak nagyon régen játszott dalok?

- Mindenki utolsó koncertet emleget, itt megállnék egy pillanatra. Ez nem lesz az „Utolsó Hangmás Koncert”, nem oszlunk fel, vagy ilyesmi, egyszerűen csak arról van szó, hogy a zenekar egyik tagja külföldre költözik, ezért leállunk egy időre. De attól még fogunk majd koncertezni valamikor, ebben biztos lehet mindenki. Nem szeretnénk ebből az egészből drámát, könnyes búcsút meg hasonló kínos dolgot kihozni. Egyszerűen csak annyi történik, hogy csinálunk egy nagy bulit, mielőtt Kata elutazik.

hangmas_3.jpg- Hogyan összegeznétek a tőletek telhető legobjektívebben, érzelmektől mentesen a Hangmás működését?

- A Hangmásban elértünk mindent, amit várhattunk tőle az elején, sőt még sokkal többet is. Őrületes koncerteket adunk a mai napig és ezért is szeretjük. Bebizonyítottuk, hogy van létjogosultsága annak, amit csinálunk, nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik végigkísértek minket ezen az úton. Örülünk, hogy adni tudtunk valamit nekik.

- Vannak már terveitek egyénileg a folytatást illetően?

- Én már egy éve részt veszek a Terrible Tedben, tök jó csapat, nagyon bírom őket. Lászlóval (Pogár László a Hangmás egyik gitárosa – a szerk.) ketten pedig pár hónapja elkezdtünk egy eddig kétszemélyes projekten dolgozni, ez lesz a Black Bartok. Elég ígéretesek a demófelvételek, és nagyon lelkesek vagyunk, hamarosan akarunk keresni egy producert, aki élőben is részt venne a projektben. Kabai Gergőék (a zenekar basszusgitárosa – a szerk.) csinálják a VANGG nevű formációt, lelkesen próbálnak, abból is biztos ki fog sülni valami tök jó. A Hangmás sorsát illetően pedig bízok benne, hogy lesz majd folytatása és jót fog tenni nekünk ez a szünet.


A HANGMÁS IS SZEREPELT A TAVALY ÉVVÉGÉN MEGJELENT EURÓPA KIADÓ-FELDOLGOZÁSLEMEZEN IS - EGY KLIPES DALLAL.


A zenekar tehát március 20-án tartja utolsó koncertjét a Corvintetőn, ahol koncertfilmet is forgatnak, senki ne szalassza el ezt a - sokáig biztosan - utolsó lehetőséget, Facebook-eseményoldal.

a Hangmás a Balcony TV adásában legutóbbi dalával, az Endless Endsszel:

Címkék: hangmás minda endre
https://recorder.blog.hu/2015/03/17/_fogunk_majd_koncertezni_valamikor_ebben_biztos_lehet_mindenki_minda_endre_hangmas_-interju
„Fogunk majd koncertezni valamikor, ebben biztos lehet mindenki” – Minda Endre (Hangmás)-interjú
süti beállítások módosítása