Carl Craig, La Roux és Gold Panda is fellép idén a Budapest Essentials fesztiválon

2015.03.12. 13:46, Frontrecorder

budapestessentials.jpg

Idén is megrendezik a Budapest Essentials eseménysorozatot, amely egy nagy fesztivállá változtatja Budapestet június 25. és 28. között. A tavalyi első alkalomhoz képest idén a zeneinél hangsúlyosabb lesz a turisztikai, kulturális és gasztronómiai fókusz, de azért így is elég erős koncert- és partifelhozatalra számíthatunk az első bejelentett fellépőnevek alapján.

A Budapest Essentials városi fesztivált először tavaly rendezték meg, akkor ötvennél több kurrens zenekar és dj pezsegtette meg a fővárost, köztük George Ezra, a WhoMadeWho és Kingdom (akikkel interjút is készítettünk ebből az apropóból, itt és itt olvasható). A "budapestiség" sokszínű sűrítményét adó programsorozat koncepcióját idén újragondolták a szervezők, és ezúttal nem a zenei rendezvényeket helyezik fókuszba (illetve ezeken keresztül Budapestet a fókuszba), hanem a főváros turisztikai, kulturális és gasztronómia értékeit, valamint az itt élő és alkotó kreatív fiatalokat. Ahogy Dr. Csókay Gergely, a fesztivál főszervezője.fogalmaz: „Idén Budapest legkülönlegesebb köztereit és épületeit alakítjuk át valódi fesztiválhelyszínekké, de az is nagyon fontos célunk, hogy vendégeink az összes kiemelt eseményen részt tudjanak venni. Valódi fesztiválhangulatot szeretnénk teremteni, hogy ezzel is bizonyítsuk: Budapestet a benne élők tették és teszik is Európa egyik legélhetőbb és legszínesebb fővárosává.”

Ennek értelmében a fesztivál zenei felhozatala szerényebb lesz ugyan, de csak a programok számában, a kínálatban ugyanis komoly neveket ígérnek felsorakoztatni, mind a pop, mind az underground vonalból. Az első bejelentett nevek alapján valóban igen erős line-up várható: a Budapest Essentials-on biztosan fellép dj-fronton a detroiti techno-pionír Carl Craig, az újvonalas deep house német vezéralakja, Solomun, a brit drum'n'bass-bajnok Sub Focus, az ugyancsak brit pasztorális elektronika producer Gold Panda és a holland elektronikus hiphop ütőegység Dope D.O.D., míg élő koncertet ad majd La Roux és Katy B. Ugyan a többségük fellépett már hazánkban, de ez a lista még így is elég jól mutat. A zenei programok hozzáadott értéke lesz, hogy a fesztivál helyszíneit a felkapott belvárosi klubokból kilépve különleges közterületekre, illetve középületekbe helyezik át.

A Budapest Essentials-ra tegnaptól kaphatók earlybird jegyek 9900 forintért a fesztivál honlapján, korlátozott számban:

A Budapest Essentials Facebook-eseményoldala

https://recorder.blog.hu/2015/03/12/carl_craig_la_roux_es_gold_panda_is_fellep_iden_a_budapest_essentials_fesztivalon
Carl Craig, La Roux és Gold Panda is fellép idén a Budapest Essentials fesztiválon
süti beállítások módosítása