A Mumford & Sons az új Coldplay?

2015.03.10. 11:56, subrecorder

mumford-sons-press-shot_smllr.jpeg

Egy emberként hördült fel a világ, mikor pár héttel ezelőtt a Mumford & Sons bejelentette, hogy 2 éves szünet után megjelenő harmadik albumukon elektromos gitárokkal tűzdelt hangzással térnek vissza és NEM LESZ RAJTA BENDZSÓ. Most megérkezett az első dal, melyből kiderül, maradt-e bármi egyéniség az arénafolk zenekarban.

Ha megnézzük a Mumford & Sons eddigi karrierjét, látszólag értelmetlennek tűnik az új irányvonal erőltetése. 2009-ben rögtön első albumukkal megnyerték a Legjobb Új Előadónak járó Grammy-díjat és a brit fesztiválokon egylemezes előadókhoz képest igen előkelő időpontokban játszhattak. Aztán három évvel később a Babellel gyakorlatilag a világ egyik legnagyobb zenekarává váltak, arénaturnék, headliner fesztiválpozíciók és az Év Albuma Grammy várta őket 2012-13-ban, ráadásul olyan folkmániát indítottak el, aminek még Avicii sem tudott ellenállni. Ekkora sikerek után nehéz elképzelni logikus okot arra, hogy miért tettek 180 fokos fordulatot, már ha ezt annak lehet nevezni. A Mumford & Sons ugyanis annyira azért soha nem különbözött a többi arénazenekartól, ugyanúgy az együtt éneklős, túlérzékeny, epikus refrénekre épült a zenéjük, mint mondjuk a Coldplay-nek, vagy a Kings of Leonnak, annyi különbséggel, hogy szóló- helyett akusztikus gitár, szintetizátor helyett pedig bendzsó állt a középpontban. Nos, most már ez az eltérés sincs meg, Marcus Mumford és csapata (akik még véletlenül sem a fiai) kijött a csűrből és végleg besétált a Wembley-be.


KÉT ÉVVEL EZELŐTTI BUDAPESTI KONCERTJÜKKOR INTERJÚT KÉSZÍTETTÜNK A ZENEKARRAL.

Persze elsülhetett volna ez akár még jól is, ám ha meghallgatjuk a Believe című új dalt, akkor nyilvánvaló, hogy forradalomról szó sincsen, ezt a dalt akár a Chris Martinék is írhatták volna, sőt, középtájon még egy olyan szinten The Edge-t idéző gitártéma is feltűnik, hogy már majdnem nekünk kínos. Kíváncsian várjuk, hogy a Babel elképesztő eladásai és sikere után ezzel az "új" hangzással fenn tudja-e tartani a koronát a fején a Mumford & Sons. Májusban kiderül, amikor 4-én megjelenik a James Ford (Arctic Monkeys, HAIM) produceri segítségével, Aaron Dessler (The National) stúdiójában felvett lemez, a Wilder Mind és a zenekar elindul világ körüli turnéjára.


Bemutatkozik az Electric Mumford & Sons:

 

https://recorder.blog.hu/2015/03/10/a_mumford_sons_az_uj_coldplay
A Mumford & Sons az új Coldplay?
süti beállítások módosítása