Magyarradar - Wave Of Sound

2015.03.08. 16:00, Frontrecorder

wos_band3.jpg

Mondhatjuk, hogy a nyolcvanas évek elektronikus, szintis hangzásaiból mindent kihoztak már, de inkább úgy helyes, hogy mennyi mindent kihoztak már. A budapesti Wave Of Sound duó ezekből a fő hatásokból érzelmes, pulzáló, egyedi hangszíneket is felvonultató space popot kreált januárban megjelent első EP-jén, és ezzel fel is villantak Magyarradarunkon.


wos.jpgMegalakulás:
 2013.

Tagok: Varga Marcsi (ének, dalszövegek), Csécsi Andor (szinti, program, kütyük, vokál, szöveg, grafika).

Stílus: electro-pop-analog.

Hatások: Rengeteg hatás ér minket, ami megihlet, elindít egy dalt, legyen az egy pillanat, egy jó film, egy jól elkapott fotó vagy egy hangulatos város. Zenei tekintetben: Depeche Mode, Massive Attack, Björk, Portishead, Enya, Sigur Rós, Brian Eno, Mike Oldfield, Nine Inch Nails, VAST.

Kiadó: Nem vagyunk kiadónál, saját szerzői kiadások vannak egyelőre (VisionArt Team).

Történet: 

Andor: A WOS igazából egy családi, kreatív projekt. Az induláskor bátyám, Robi rengeteget segített ötletelni. Vele közel 10 évig az Apollo industrial rock bandában játszottunk. Az öcsém, Dave pedig a kreatív dolgokban segít sokat. 
Marcsi lassan - a zenekartól függetlenül is - családtaggá lép elő, idén lesz az esküvője Robival.

Marcsi: A zene számomra mindig is központi szerepet játszott. Iskolában, otthon (a fürdőszobában) a család és a szomszédok „legnagyobb örömére” folyton énekeltem és üvöltettem a zenét. Ennek ellenére ilyen jellegű tapasztalataim a WOS előtt nem voltak. Számomra ez egy teljesen új élmény, kihívás, viszont nagyon élvezem. Bízom benne, hogy ez a közönség számára is érezhető, igyekszem gyorsan beletanulni és minél magabiztosabban megjelenni a színpadon is és kifejezni magam a dalainkban is.

Andor: Az erős zenei behatás valamikor gimi elején kezdődött a Depeche Mode-dal, ezután már éreztem a kreatív késztetést, hogy megpróbáljak valami hasonlót alkotni. Az első pár kütyüm között volt egy Roland D-5 szinti és egy Roland MS-1 digital sampler - ez még mindig megvan és működik is! -, ezekkel lehetett ügyeskedni. Azóta hatalmas technikai fejlődés ment végbe, amit szeretek követni és amennyire lehet, kihasználni. Amikor 2012 környékén elkezdtem foglalkozni a Wave Of Sounddal, az volt a cél, hogy egy instrumentális, lebegős anyagot készítsek, filmzenés hatásokkal. 2013-ban ezzel az anyaggal volt pár live act fellépés, de éreztem, hogy ebben nincs annyi, mint amit szeretnék. Hiányzott az ének, szerettem volna jobban keretbe foglalni a dalokat és egy izgalmasabb, poposabb, még érzelmesebb vonalon elindulni. Ekkor jött a képbe Marcsi, és az ő lebegős, kellemes hangja. Az első közös dal a Countdown lett, amit 2014 elején hoztunk össze. Az volt a terv, hogy az egész zenei anyagot majd az űrkutatás, a space age köré építjük, ehhez nyitásnak remek volt ez a dal. Majd jött a mélyvíz nyáron, amikor a Cökxpon Ambient felkérésére kint lehettünk a Szigeten és az akkor még nagyon kezdetleges projekt életre kelt. Ez egy remek lehetőség volt, hogy lássuk, hol állunk, mennyi feladat van még előttünk. A bemutatkozás remekül sikerült, jó kritikákat kaptunk és ez fontos volt, hogy merre induljunk tovább. Tavaly rengeteg dal íródott, amiből összeállt az első EP-nk. Azóta - 2015 januárban - megvolt a bemutató koncert is. Jelenleg folyamatosan dolgozunk az új dalokon, ötletelünk, kreatívkodunk, lesznek koncertek, és dolgozunk a következő videoklipen is.

Megjelenések: 2013. Wave Of Sound EP (2013), Pulsar EP (2015).

Küldetés:

Marcsi: Számomra ez nem küldetés, inkább önkifejezés, személyiségfejlesztés, hobbi, kreatív energiák kifejezése.

Andor: Sok mindent mutattam már magamból és ez egy újabb állomás. Szeretném, ha ezt a zenei oldalamat is megismernék. Minden ilyen kreatív megmozdulásom felemel és mozgat.

Jövőkép: Hiszünk a WOS-ban, hogy van tere itthon. Szeretnénk szem előtt lenni, koncertezni, videókat készíteni, majd egy teljes albumot is összerakni még 2015-ben. A lényeg, hogy folyamatosan adjunk valamit a közönségnek.

Mellékprojektek:

Marcsi: A párommal kezdünk építgetni egy akusztikus-dallamos duót - és lesz esküvőnk!

Andor: Pár éve elkezdtem egy verses projektet (HullámSZÓ), amit majd szeretnék kidolgozni esetleg egy színházi kamaradarabbá. Illetve alakulgat egy kicsit borultabb, indusztriál behatású electro-anyag.

Szexepil: Ahogy a potméterek tekerése közben lágyan simogat egy női hang.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Fellépés a Szigeten, interjú a Tilos Rádióban A sok pozitív kritika, amit kapunk - ez visz minket előre! Amikor a Countdownhoz készült a NASA-s archív videónk, írtam (Andor) a NASA-nak, hogy ne legyen gond a felhasznált anyagokból, és azt válaszolták, nagyon örülnek neki, hogy ilyen sok irányban megihlet művészeket az űrkutatás és gratulálnak a dalhoz. Ezt én egy kedves IGEN-nek vettem!


A fentebb említett Countdown klipje:


és a Hyper Lights szövegvideója:


a Wave Of Sound bemutatkozó EP-je:

https://recorder.blog.hu/2015/03/08/magyarradar_wave_of_sound
Magyarradar - Wave Of Sound
süti beállítások módosítása