Magyarradar – Klusters

2015.03.03. 16:39, rerecorder

klusters_1.jpg

Hagyományos elektropopból pszichedelikus ízű spacepopra váltott a Klusters a nemrég megjelent első nagylemezén – és milyen jól tette.

Megalakulás éve: 2013.

Tagok: A Klusters-t alapvetően ketten alkotjuk, Barcsa Balázs és Juhász Huba Taksony. Állandó énekessel dolgozunk Kozaróczy Malla személyében.

klusters_cover.jpgStílus: Spacepop, pszichedelikus rock, downtempo, uptempo.

Hatások: Bob Moog, electroclash, Fuzz, Tsutomo Katoh, TR-909, RE-201, Leo Fender, szintipop, Bitcrusher, Sawtooth, electropop, Noise Generator, Vocoder, 60-as, 70-es évek pszichedelikus rockja, VCF, AD/DA, Low Frequency Oscillator, Ring Modulator, Analog Sequencer, MIDI Technology, Square Wave, ADSR, Envelope Generator, Pulse Wave Modulation, Sample and Hold…

Kiadó: Nincs.

Történet: A Klusters kettőnk zenei tevékenységeinek a lecsapódása lett – az elmúlt néhány év közös munkáinak az eredménye. Ezt megelőzte több másik közös zenekarosdi, de együttműködtünk már más kisebb projektekben is. Korábban egy lazább, elektronikus pop vonalat képviseltünk, volt néhány koncertünk, többek között a neo, az Irie Maffia valamint Kasza Tibi előtt is. Abban a formában két szám felvételéig jutott el a zenekar, majd körülbelül másfél évvel ezelőtt lemezfelvételre adtuk a fejünket, ami egy erős zenei irányváltást is magával hozott. A lemezkészítés során úgy gondoltuk, teret engedünk az olyan hatásoknak is, amelyek bár gyerekkorunk óta fontosak számunkra, a korábbi zenéinkbe valamiért nem fértek bele. Mindig is rajongtunk azért a pszichedelikus, nagy ívűen építkező zenei világért, amit most ötvözni tudtunk napjaink elektronikájával. A lemezen lehetőségeink határáig a kedvenc vintage hangszereinkkel dolgoztunk, ez jelentette a legfőbb inspirációt mind a felvételek, mind a dalszerzések során.

Megjelenések: Olbers' Paradox (2015) lásd itt (dalszövegekkel, fotókkal és le is tölthető a lemez)

Küldetés: „The job of the artist is always to deepen the mystery.” (Francis Bacon)

klusters_2.jpgJövőkép: A közeljövőben elsősorban a bemutatkozó album promóciójával és a koncertekre történő felkészüléssel fogjuk tölteni az időnket. Terveink szerint a 2015-ös tavaszi klubszezon alatt mutatkozunk be élőben, majd a nyári fesztiválokon is részt veszünk. A rádiókban történő megjelenések mellett különböző session-videókkal szeretnénk az online felületeken is jelen lenni.

Mellékprojektek: Nincsenek.

Szexepil: Malla.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Egy koncertünk után Prieger Zsolt (Anima Sound System) megdicsérte a dalainkat. Hitelesnek tűnt.


MAGYARRADARUNKON FELTŰNT TOVÁBBI TEHETSÉGEK MÉG ERRE.


az Olbers' Paradox című lemez itt is meghallgatható: 


a zenekar YouTube-csatornáján is fent van a teljes lemez, mindegyik dalhoz más-más hangulatos borítóképpel: 

https://recorder.blog.hu/2015/03/03/magyarradar_klusters
Magyarradar – Klusters
süti beállítások módosítása