Martin Gore megírta Európa himnuszát

2015.03.02. 18:04, Frontrecorder

martingore.jpg

Amellett, hogy a Depeche Mode fő dalszerzője-szövegírója és gitáros-billentyűse, Martin Gore-nak szinte folyamatosan jut ideje valami mellékes tevékenységre, legyen az vendégközreműködés vagy producerkedés mások lemezein, dj-zés, egy új formáció (lásd a VCMG Vince Clarke-kal), vagy éppen szólóalbum (a 2003-as Counterfeit²). A brit zenész legújabb projektje egy instrumentális album, amely a a saját neve helyett a monogramja, MG alatt jelenik meg április 27-én. A lemezről elsőként az Europa Hymn című tételt lehet meghallgatni.

Gore elmondása szerint egy ideje már kacérkodott egy tisztán instrumentális album készítésének a gondolatával, és ezt végül a Depeche Mode Delta Machine-turnéja után követte tett, amikor is bevette magát Santa Barbara-i házi stúdiójába.

NÉZD MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT A DELTA MACHINE-TURNÉT MEGNYITÓ ZÁRTKÖRŰ KONCERTRŐL.

"A zenélés létszükséglet a számomra, így hetente legalább öt napot dolgozom a stúdióban, minden héten. Amint megvolt az alapötlet és a séma, onnantól a lemezfelvétel már gyorsan és élvezetesen zajlott" - árulta el Gore, aki még azt is elmondta, hogy "nagyon elektronikus, filmes hatású, már-már sci-fi-szerű" zene volt a célja. És hogy miért nem a nevével, hanem csak neve kezdőbetűivel jelenik meg a tizenhat szerzeményt tartalmazó lemez? "Mivel az album szinte teljesen elektronikus és nincs benne ének, úgy éreztem, megérdemel egy új alteregót, ezért továbbvittem a VCMG monogram-koncepcióját". A cím nélküli, első MG-lemez tehát új oldaláról mutatja meg Gore-t. Erről így vall: "Dalszerzőként tisztában vagyok a szavak erejével, főleg, ha azok összepasszolnak az akkordokkal és a dallamokkal. De ugyanígy tisztában vagyok a puszta zene erejével is, és hogy a zenei atmoszférák mennyire képesek érzelmeket kiváltani - erre törekedtem ezzel a projektemmel." Az április 27-én a Mute-nál megjelenő MG-lemez borítója és számlistája alább, és az elsőként közzétett Europa Hymn című melankolikus tételt is mutatjuk.

mgcover.jpg

MG - MG

Pinking
Swanning
Exalt
Elk
Brink
Europa Hymn
Creeper
Spiral
Stealth
Hum
Islet
Crowly
Trysting
Southerly
Featherlight
Blade

 

https://recorder.blog.hu/2015/03/02/martin_gore_megirta_europa_himnuszat
Martin Gore megírta Európa himnuszát
süti beállítások módosítása