Albumpremier! (halál;orgazmus): EXITUS

2015.03.02. 11:15, Frontrecorder

halalorgazmus_1.jpg

A (halál;orgazmus) avantgardista diszkópunkzenekar tavaly júliusban adta ki COITUS című bemutatkozó albumát, mellyel egy időben készült egy másik lemez is, az Önkielégületlen szerelem című klipes dallal felvezetett EXITUS, ez viszont a mai napon jelenik meg és itt hallható először.

exituscover.jpgA (halál;orgazmus) a COITUS és az EXITUS stúdiófelvételeit egyszerre készítette el, de a dalok két külön lemezre elosztásának koncepciója kezdettől ott volt a zenekar fejében. "A COITUSra kerültek a könnyedebb slágerek, míg az EXITUS egy összefüggőbb, nagyobb ívű dolog, egy keletkezéstörténet.” – mondja Pintér Gergő, a 2012 óta működő zenekar énekese. A Varga Bence hangmérnök közreműködésével készült dupla anyag története egészen a zenekar kezdetéig nyúlik vissza: "Az első koncertünkön a COITUS dalait játszottuk azonos sorrendben. Folytattuk a dalszerzést, de a dupla lemezen hallható a változás. Mikor kiszeleburdiskodtuk magunkból a felgyülemlett energiáinkat, egy elmélyültebb, gondolkodósabb munka következett. Már nem óránként bérlős próbateremben toltuk, hanem az Alumíniumgyár Zrt. bunkerében, ahol hosszú időket töltöttünk dalszerzéssel. Olyan komolyan vettük, hogy előfordult: Csankit (Csank László basszusgitáros) a kanapéról kellett felrángatni, és a nyakába aggatni a basszusgitárt, annyira kimerült a művészi munkától. De összehoztuk a bonyolultabb szerkezetű, borongósabb világú EXITUS történetét is" - mesél a folyamatról a dobos, Gressai Ferdinánd ­ "Érdekes változás megy végbe a két lemez között, pedig szünet nélkül, folytonos egymásutánban keletkeztek a dalok. A COITUS a felszabadulás, a kirobbanó öröm és szabadság. A COITUS az orgazmus lemeze. Ezen ősrobbanás után keletkezett világ az EXITUS, az elmélyülés és elveszés a végtelenben. Itt már nem látogatóba jönnek az idegenek, hanem odaajándékozzák ivadékuknak komplett világegyetemünket. Az EXITUS a halál lemeze.”

A zenekar a lemezt élőben március 14­-én mutatja be a szentendrei ElevenKertben (Facebook-esemény), itt pedig máris végighallgatható:

https://recorder.blog.hu/2015/03/02/albumpremier_halal_orgazmus_exitus
Albumpremier! (halál;orgazmus): EXITUS
süti beállítások módosítása