Scarlett Johansson popzenekart alakított, csupa csajjal

2015.02.21. 12:35, subrecorder

scarlett_johansson_vice_h_2014-970x545.jpg

Scarlett Johansson a színészet mellett zenei karriert is építget, ennek a legújabb állomása egy nem akármilyen szupergrup, amit összehozott: a Singles nevű formációnak tagja többek közt Este Haim és Holly Miranda énekes-dalszerző is. Az első daluk már hallgatható is.

A nagyszabású blockbusterekben (Bosszúállók) és az elvont indie filmekben (A felszín alatt) egyaránt ügyesen mozgó Scarlett Johanssonnak nem ez az első zenei projektje. A színésznő 2008-ban szemöldökfelvonásra okot adva egy Tom Waits-feldolgozásokat tartalmazó albummal debütált (Anywhere I Lay My Head), amikor pedig kiderült, hogy a végeredmény nem lett katasztrofális, végképp az égbe emelkedtek a szemöldökök. Lehetséges lenne, hogy Johansson még ebben is jó? Jó bizony, azóta filmjeiben is többször dalra fakadt, legutóbb a (Her) című Spike Jonze-alkotásban hallhattuk. Közben 2009-ben Pete Yornnal közösen adott ki egy lemezt, melyen 60-as évekbeli duetteket énekeltek. A két album közül az elsőt a TV On The Radio tagjának, Dave Siteknek a kiadójánál vették fel és ő volt a producere is, most pedig a Singles első kislemezének, a Candy című dalnak is ő lett a háttérembere.

A Singles tagjai tehát: Scarlett Johansson, Este Haim, a Haim basszerosa, Holly Miranda és Julia Haltigan dalszerző-énekesnők, valamint Kendra Morris soulénekesnő. Hogy ők együtt milyen zenét játszanak, azt Johansson sajtóközleménye írja le a legjobban: "Az volt az ötlet, hogy játsszunk szuperpopos tánczenét, amit teljes egészében lányok írnak és adnak elő. Imádom Grimes-t, a Bangles-t és a Go Go's-t. Olyat akartam, mint ők: ami ultra popos, de kis ironikus kikacsintással." Ehhez képest a Candy egy igen sötét szintifutammal indul, és csak a cukros refrénre úszik be a The xx-es gitártéma. A dal Dave Sitek kiadójánál a Federal Prismnél jelent meg, azt még nem tudni, hogy lesz-e folytatása a projektnek, de meglepődnénk, ha nem lenne.


Scarlett Johansson csajbandájának bemutatkozó dala, a Candy:


a kislemez artworkje:

1c11c85c.jpg

https://recorder.blog.hu/2015/02/21/scarlett_johansson_popzenekart_alakitott_csupa_csajjal
Scarlett Johansson popzenekart alakított, csupa csajjal
süti beállítások módosítása